Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk storbank har bedste halvår i 15 år - vil købe egne aktier for 600 mio. euro

7/8 07:19

Den tyske storbank Commerzbank har haft vind i sejlene i første halvår, og vil nu nu sende milliarder tilbage til aktionærerne.

I første omgang har banken ansøgt hos Den Europæiske Centralbank og de tyske finansmyndigheder om lov til at gennemføre et aktietilbagekøbsprogram på 600 mio. euro og har planer om endnu et program på baggrund af resultaterne for tredje kvartal.

Det skriver Bloomberg News.

Banken præsterede det største halvårsoverskud i 15 år med 1,3 mia. euro på bundlinjen - trods fortsat modvind fra Rusland og Polen, skriver banken i sit regnskab.

Bundlinjen i andet kvartal skuffede dog lidt i forhold til analytikernes forventninger, mens resten af hovedtallene kom ind lidt over det ventede.

Nettoresultatet endte i andet kvartal på 538 mio. euro, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde sat næsen op efter et overskud på 550,5 mio. euro.

Nettorenteindtægterne landede på 2,08 mio. euro mod ventede 2,07 mio. euro hos analytikerne, mens nettogebyrindtægterne udgjorde 879 mio. euro. Her var ventet 876,8 mio. euro.

Commerzbank fastholder forventningerne til året og ser fortsat hensættelser til udlån for mindre end 800 mio. euro og nettorenteindtægter for 8,1 mia. euro.

.\\˙ MarketWire