Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos supersællerter skuffer markedet - aktien kan komme under pres, vurderer Sydbank

7/8 08:15

Novo Nordisk indfrier markedets forventninger om en opjustering efter andet kvartal, men kan alligevel gå en lidt svær onsdag i møde på aktiemarkedet, da salgsvæksten for supersællerterne Ozempic og Wegovy skuffer.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

Ozempic mod type 2-diabetes og Wegovy mod svær overvægt fortsatte frem i andet kvartal og sørgede for tocifret vækst i periodens salg og indtjening.

Men Ozempics salg på 28,9 mia. kr. var knap 1 mia. kr. under analytikernes prognose, mens Wegovy med et salg på 11,7 mia. kr. haltede næsten 1,9 mia. kr. efter analytikernes estimat.

- Der er jo stor fokus på Novos GLP-1-portefølje både inden for diabetes og fedmebehandling, og selv om der er stor fremdrift, så lever salget af de her to midler altså ikke helt op til forventningerne. Det modsvares så af andre dele af porteføljen, siger Søren Løntoft Hansen.

Han spår derfor modvind til Novo-aktien fra morgenstunden onsdag, selv om Novo opjusterer forventningerne til helåret.

- Novo-aktien har haft det lidt svært i den senere tid. Og selv om regnskabet er udtryk for høj vækst, så tror jeg ikke, at vi skal regne med, at aktien outperformer det generelle marked. Jeg tror faktisk, at selv om Novo opjusterer, så kan aktien blive lidt presset i dag med udgangspunkt i det lavere end ventede salg af Wegovy og Ozempic, forudser Sydbank-analytikeren.

Novos opjustering var da også i høj grad forudset af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk.

I faktiske tal venter Novo Nordisk ifølge MarketWires beregninger en omsætning i 2024 på 281-295 mia. kr. mod analytikerforventningen på lidt over 292 mia. kr.

Resultatet af primær drift signaleres i størrelsesordenen 122-130 mia. kr. mod analytikernes forventning om knap 128 mia. kr., mens bundlinjen indikeres i intervallet 96-105 mia. kr. mod estimeret knap 102 mia. kr. blandt analytikerne.


.\\˙ MarketWire