Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks regnskab som ventet ifølge Sydbank - de mindre divisioner trækker op

7/8 09:16

Det var de mindre divisioner i Mærsk, der trak for i andet kvartal. Omvendt skuffede hoveddivisionen, Ocean, en smule, men det var mere eller mindre som ventet set i lyset af Mærsks opjustering i sidste uge. Her blev der nemlig også løftet sløret for et par foreløbige tal.

- Terminals leverer en rekordhøj indtjening, men Logistics viser bedre indtjening end i de foregående kvartaler. Der har været en lang nedadgående tendens, som ser ud til være vendt nu. Men det er også vigtigt at understrege, at markedsforudsætningerne for at levere en stærkere indtjening i Logistics også er blevet bedre, lyder vurderingen fra Mikkel Emil Jensen, der er senioraktieanalytiker hos Sydbank.

Han pointerer dog også, at logistik-divisionen historisk set har leveret godt, når der er medvind på markedet.

- Jeg mangler fortsat at se, at det virker i modvind, siger Mikkel Emil Jensen.

For Ocean-divisionen hæfter han sig ved, at omkostningerne per fragtet enhed ser gangske fornuftig ud.

Mærsk løftede i forbindelse med sidste uges justerede forventninger også prognosen for efterspørgselsvæksten i 2024 til 4-6 pct.

- Jeg hæfter mig ved, at der altså er indregnet en betragtelig risiko i forhold til udviklingen på efterspørgslen - især forbrugerefterspørgslen, siger Mikkel Emil Jensen.

STÆRKT ANDET HALVÅR

Mærsk har i første halvår leveret en indtjening på 3,7 mia. dollar i EBITDA. Hvis Mærsk skal leve op til selskabets løftede forventninger om en indtjening på 9-11 mia. dollar for hele året, indikerer det ifølge Sydbank-analytikeren et stærkt tredje kvartal.

- Det tyder på, at der er nogle medvinde, som vi ikke har set effekterne af endnu. Det er formentlig nogle kontrakter, hvor der er noget forsinkelse i forhold til de ratestigninger, der har været. Det får nok stærkest effekt i andet halvår, siger han.


.\\˙ MarketWire