Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Jyske: Skuffende salg i store produkter trækker ned - men kursreaktionen er hård

7/8 09:56

Novo Nordisk får en umiddelbart lidt hård medfart på børsen i København onsdag efter regnskabet for andet kvartal, hvor et skuffende salg af vigtige hovedprodukter trækker ned.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Hallengreen Laustsen, der er analytiker hos Jyske Bank.

- Umiddelbart synes jeg, at kursreaktionen er lidt hård. Vi fik den ventede opjustering, og så er der selvfølgelig det, at mikset er lidt ufordelagtigt for investorer, fordi fedmeforretningen skuffer med Wegovy, som fylder meget, siger han til MarketWire.

- Vi får så at vide, at halvdelen af den skuffelse skyldes en rabatjustering, som Novo foretager sig af og til. Selv efter det er der så en lille skuffelse alligevel, og Ozempic skuffer også lidt på grund af nogle leveringsproblemer i Europa, og det er nok det, markedet reagerer på, fortsætter han.

Novo-aktien falder efter regnskabet med 5,0 pct. til 843,60 kr. efter knap en times handel onsdag.

Af regnskabet fremgår det også, at Novo Nordisk har trukket sin ansøgning for Wegovy til behandling af hjertesvigt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA) tilbage for i stedet at genindsende med flere data i starten af 2025.

Men det er ikke noget, man behøver tillægge den helt store betydning, vurderer Henrik Hallengreen Laustsen.

- Normalvis når man trækker en ansøgning, er det fordi man har fået at vide, at det ikke er godt nok. I det her tilfælde er det nok for at sikre, at Novo ikke skal til at sende flere data ind senere og i stedet kan tage det hele med på én gang. Det er en mindre population, og man har fortsat lidt leveringsproblemer, så derfor vælger Novo formentlig at skubbe det lidt, siger analytikeren.

- Det er nok begrænset, hvad det har af effekt i det store billede, uddyber han.

Analytikeren peger på, at de ventede data med amylinanalogen Cagrilintid og Semaglutid, der er i fase 3 til både diabetes og fedme, og som i første omgang er planlagt til slutningen af året, formentlig vil blive den næste store nyhed fra Novo Nordisks pipeline.

.\\˙ MarketWire