Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Novo og Mærsk sendes til bunds og holder begejstringen nede

7/8 11:08

Regnskabsaktuelle Novo Nordisk og Mærsk sendes begge til bunds i et ellers positivt dansk aktiemarked onsdag formiddag, hvor lidt sløjere resultater end ventet er udslagsgivende for de to tunge selskaber.

Det sker i et ellers overordnet positivt marked, hvor sidste uges opblussede frygt for en større nedtur i den amerikanske økonomi, før centralbanken i landet når at reagere, foreløbig ser ud til at have dæmpet sig.

Herhjemme kan C25-indekset med sin stigning på 0,6 pct. til 1919,21 dog ikke helt følge udviklingen i de største toneangivende indeks i Europa.

Det skyldes særligt nedturen til de tunge aktier i Mærsk og Novo Nordisk, som dog også har dæmpet nedturen i formiddagens løb.

NOVO STRAFFES FOR SVAGERE END VENTET SALG AF TOPPRODUKTER

For Novo Nordisks vedkommende var den indledende reaktion med et fald på over 5 pct. dog også lige til den grove side, lyder vurderingen fra Henrik Hallengreen Laustsen, der er analytiker hos Jyske Bank.

- Umiddelbart synes jeg, at kursreaktionen er lidt hård. Vi fik den ventede opjustering, og så er der selvfølgelig det, at mikset er lidt ufordelagtigt for investorer, fordi fedmeforretningen skuffer med Wegovy, som fylder meget, siger han til MarketWire.

- Vi får så at vide, at halvdelen af den skuffelse skyldes en rabatjustering, som Novo foretager sig af og til. Selv efter det er der så en lille skuffelse alligevel, og Ozempic skuffer også lidt på grund af nogle leveringsproblemer i Europa, og det er nok det, markedet reagerer på, fortsætter han.

Novos med afstand største produkt, Ozempic, solgte i andet kvartal for 28,9 mia. kr. mod ventet 29,8 mia. kr. blandt analytikere ifølge estimater fra Novo selv og 22,1 mia. kr. i samme periode af 2023. Væksten var 30 pct. i lokal valuta.

Fedmemidlet Wegovy solgte for 11.659 mio. kr. i kvartalet. Til sammenligning havde analytikerne ventet et salg på 13.540 mio. kr. Det skuffende salg skyldtes delvist en ekstra rabatgivning i perioden.

Aktien falder med 3,0 pct. til 861,05 kr.

MÆRSKS HOVEDTAL LAVERE END VENTET

Der var ikke meget drama i Mærsks regnskab for andet kvartal, efter at transport- og logistikselskabet allerede i sidste uge havde opjusteret forventningerne og præsenteret få foreløbige tal.

Men essensen i regnskabet var dog, at hovedtallene - også de nye af slagsen - var under konsensus i markedet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Derfor falder Mærsks B-aktie med 1,4 pct. til 10.455 kr.

I regnskabet slår topchef Vincent Clerc dog også fast, at han i hvert fald ikke ser nogen umiddelbare tegn på, at en recession i den amerikanske økonomi skulle være nært forestående.

I toppen af indekset lyser i stedet vindmølleproducenten Vestas, der også fik tørre tæsk i mandagens omfattende nedtur, klarest op med sin stigning på 3,1 pct. til 166 kr.

Det sker uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring.

Uden for C25 stiger Ringkjøbing Landbobank desuden med 1,6 pct. til 1105 kr. efter endnu et solidt regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

Det viste fremgang i alle hovedposterne og en opjustering af forventningerne til hele årets nettooverskud, som nu ses ramme 2000-2350 mio. kr. mod tidligere ventet 1800-2200 mio. kr.

Generelt er stemningen om bankaktierne god onsdag, hvor Danske Bank stiger med 1,8 pct. til 196,95 kr., og Jyske Bank går 1,5 pct. frem til 514 kr. Nordea stiger med 2,1 pct. til 76,44 kr.

.\\˙ MarketWire