Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef: Mærsk ser momentum fortsætte og ingen tegn på recession i USA

7/8 11:28

Konflikten i Det Røde Hav og Mellemøsten har i første halvår givet et stort løft til fragtraterne, mens efterspørgslen også har vist sig stærkere end ventet ved årets begyndelse.

Hos A.P. Møller-Mærsk ser man momentum fortsætte ind i andet halvår - til trods for den stigende recessionsfrygt, der i denne uge for alvor har ramt de finansielle markeder.

En svag jobrapport og skuffende tal for fremstillingsindustrien i USA sendte markederne voldsomt ned og fik investorerne til at frygte, at en mulig recession var på vej til verdens største økonomi.

Det er dog ikke en frygt, man deler på Esplanaden. Her ser Mærsk momentum fortsætte ind i andet halvår.

- Vi har set en global økonomi, der har været utroligt stærk i første halvår og en markedsvækst på knap 7 pct. inden for containerfragt. Og vi forventer, at andet halvår bliver - måske lidt mindre stærkt - men stadig ret stærkt, lyder det fra administrerende direktør Vincent Clerc på onsdagens pressemøde i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Det skyldes delvist, at konflikten i Mellemøsten og de vedvarende angreb på skibe i Det Røde Hav ikke ser ud til at finde en afslutning lige foreløbigt.

Dermed fortsætter den lange rute syd om Afrika, hvilket beslaglægger en stor mængde kapacitet på verdenshavene, der - sammen med en robust efterspørgsel - sender fragtpriserne op.

INGEN TEGN PÅ AMERIKANSK RECESSION

Dertil er der ingen af Mærsks data, der peger på en amerikanske recession lige i øjeblikket.

- Ud fra de data, som vi kigger på, så kan vi ikke se nogen som helst tegn på, at USA er på vej mod en recession. Lagerniveauet i USA er højere, end det var i starten af året, men det er ikke usædvanligt højt. Udbuddet for containere er for nuværende nogenlunde normalt, og aktiviteten i Asien - hvor meget de amerikanske kunder bestiller i Asien - det ser stadig meget robust ud, siger Mærsk-direktøren.

Samtidig er Europa tilsyneladende styret uden om en recession, som ellers var spået ved årets start, og det har betydet, at indkøbscheferne har skulle arbejde hurtigt for at matche varebeholdningen til efterspørgslen.

- Efter krigen i Ukraine har der været rigtig mange kunder, der har forventet en dyb recession. Derfor har de kørt lagrene ned og forventet lavere forbrug. Forbruget er faktisk holdt bedre end ventet, og der kommer et tidspunkt, hvor man venter en recession. Så kommer den ikke alligevel, og så er man nødt til at bestille mere for at få lagrene op, siger Vincent Clerc om situationen i Europa.

.\\˙ MarketWire