Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk fortsætter med fornyelse af sin skibsflåde

7/8 11:55

A.P. Møller-Mærsk fortsætter arbejdet med at forny sin flåde af fragtskibe og har lagt ordrer på skibe med en samlet kapacitet på i alt 800.000 tyvefodscontainere (TEU).

Det skriver Mærsk i en pressemeddelelse, der er udkommet samtidig med regnskabet for andet kvartal.

- Vores flådefornyelsesprogram er afgørende for at bevare konkurrencefordelen i vores Ocean-division og udgør en essentiel del i dekarboniseringen af vores drift, siger Rabab Boulous, der er driftschef i Mærsk, i pressemeddelelsen.

Ordren er en blanding af selvejede samt chartrede skibe, og ordren vil ifølge Mærsk ikke påvirke den samlede kapacitet for containere, da de nye skibe vil erstatte ældre skibe, som har nået enden på deres levetid.

FREMTIDEN BYDER PÅ FLERE TEKNOLOGIER

Den nye del af flåden kommer til at bestå af en blanding af metanol- og liquified gas dual-fuel-motorer. Mærsk skal nemlig forberede sig på en fremtid, hvor flere forskellige brændselsteknologier kommer i spil. Det fortæller administrerende direktør i Mærsk, Vincent Clerc.

Derfor er det også vigtigt, at Mærsk ikke lægger alle æg i samme kurv og satser på blot én teknologi.

- Det er en form for hedging for os i at sikre, at vi kan opnå de forpligtelser, vi har lavet, uden at risikere rent økonomisk at sidde med den forkerte teknologi, siger han videre.

Mærsk forventer at kunne erstatte en kapacitet på 160.000 containere om året i årene fra 2026-2030.

.\\˙ MarketWire