Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-topchef er ikke bekymret for sløv kinesisk eksport - stadig stor knaphed

7/8 12:17

A.P. Møller-Mærsk venter fortsat stærke fragtmarkeder året ud, selv om sigtbarheden i fjerde kvartal fortsat er meget mudret med "betydelige risici", som det danske rederi skriver i sit regnskab for andet kvartal.

Her er forventningen, at det globale containermarked vokser med 4-6 pct. i år mod tidligere ventet 2,5-4,5 pct.

Den europæiske økonomi er kommet stærkt tilbage, efter at recessionsfrygten i kølvandet af Ukraine-krigen er afblæst, og i USA er der heller intet, der peger på en økonomisk deroute for nuværende.

I Kina er udviklingen dog mere sløv, og onsdag morgen viste tal for eksporten i juli en overraskende opbremsning.

Eksportvæksten i juli lød på 7 pct. mod 8,6 pct. måneden inden. Til sammenligning havde økonomerne adspurgt af Bloomberg ventet en vækst på 9,5 pct.

Det er dog ikke et billede, man umiddelbart kan genkende hos Mærsk, siger topchef Vincent Clerc onsdag i forbindelse med rederiets regnskab for andet kvartal.

Han pointerer, at det kan være svært konkret at vide, hvordan det står til med eksporten, når kapaciteten på verdenshavene er så fyldt, som den er nu.

- Det, som der ikke er kapacitet til eksportere, bliver parkeret et sted, indtil der kommer kapacitet igen. Så det er svært, når der er så meget knaphed, siger Mærsk-chefen.

Samtidig peger data på, at den samlede containerfragt til og fra de kinesiske havne kun vil vokse fremadrettet.

- Vi kan se, at Kina som forbrugsmarkedet fortsat er ret sløvt. Men den andel af containere, der skal enten til eller fra Kina, det bliver ved med til at stige for hvert år, lyder det fra Vincent Clerc.

Der er dog risiko for, at at efterspørgslen reelt kommer til at bremse op på et tidspunkt senere på året. Det skyldes, at konflikten i Mellemøsten - og de efterfølgende angreb på skibe i Det Røde Hav - fik mange kunder til at frygte et nyt fragtkaos som det, der opstod under coronapandemien.

Derfor skyndte mange at bestille forud for at sikre sig, at varerne kom frem.

- Så hvor meget af julepynten, der er allerede inde på lager i Europa og USA, fordi de er bange for, at det bliver forsinket i løbet af tredje kvartal? Det ved jeg ikke, og det er derfor vi flager for usikkerhed, siger Vincent Clerc.

Han vurderer derfor, at de sæsonmæssige forhold ikke vil blive helt de samme som normalt.

.\\˙ MarketWire