Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Mere ro på bagsmækken sendte renterne i vejret

7/8 17:00

Roen indfandt sig på finansmarkederne, og det fik investorerne til at sælge lidt ud af de danske statsobligationer, hvilket gav en højere effektiv rente.

Den danske tiårige statsobligationsrente lukkede onsdag med en stigning på 7 basispoint til 2,25 pct.

Mandag eftermiddag, da frygten for et større kollaps på finansmarkederne var allerstørst, var renten nede i 2,07 pct. Men en bedre end ventet amerikansk ISM-opgørelse for servicesektoren var med til at vende stemningen og sende renterne op igen.

Den seneste turbulens på de globale aktiemarkeder ses ifølge den finske centralbankchef Olli Rehn som en overreaktion, og han pointerede onsdag, at centralbanker ikke plejer at reagere på ændringer i individuelle markeder.

Der var ingen vigtige nøgletal på programmet onsdag, hvor de mest interessante data var de kinesiske import og eksportdata.

Målt i dollar steg den kinesiske eksport 7,0 pct. i juli sammenlignet med samme måned året før. Økonomerne havde ventet en fremgang på 9,5 pct.

Importen steg 7,2 pct. i dollar mod en ventet stigning på 3,2 pct.

Inden markedets åbning kom tilsvarende data fra Europas største økonomi, Tyskland. Eksporten faldt mere end ventet, mens importen var langt mindre end ventet.

Til gengæld var den tyske industriproduktion højere end estimeret.

.\\˙ MarketWire