Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Største Stoxx 600-stigning siden november drevet af banker

7/8 17:49

De europæiske aktiemarkeder fortsatte opturen onsdag, idet de blev drevet højere, efter at Bank of Japans vicedirektør nedtonede chancerne for en renteforhøjelse på den korte bane.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede onsdag med en solid stigning på 1,5 pct., hvilket var den største stigning siden november sidste år.

De første tre handelsdage af august var meget svage med et samlet fald på cirka 6 pct., så indekset er stadig i rødt for indeværende måned.

Porteføljeforvalter Stephane Deo fra Eleva Capital, pointerer, at hverken afmatningen af den amerikanske økonomi, afviklingen af yen-carry-handlen eller en række skuffende regnskaber er nok til at retfærdiggøre omfanget af de sidste par dages udsalg på aktiemarkederne.

- Vi kommer gradvist og forsigtigt tilbage til markedet for ikke at gå glip af opsvinget, siger Stephane Deo ifølge Bloomberg News.

Renten steg onsdag, hvilket sammen med de færre bekymringer for en kraftig opbremsning i økonomien var med til at understøtte bankerne, der samlet set i Stoxx 600-indekset steg med 2,7 pct.

Blandt de mest stigende banker var hollandske ABN Amro, der endte med en fremgang på 5,9 pct. efter en stærkere end ventet indtjeningsudvikling i andet kvartal.

Tyske Continental var med et plus på 6,8 pct. blandt de aktier, der havde mest gang i hjulene, efter at den tyske bilreservedelskoncern leverede et regnskab, der trods en nedjustering, gav et glimt af håb.

Nederst lukkede Puma med et dyk på 10,8 pct., efter at den tyske sportsudstyrskoncern nedjusterede forventningerne med henvisning til højere fragtomkostninger og en svagere stemning blandt privatforbrugerne i især Kina.

.\\˙ MarketWire