Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Lille rentefald på stille morgen

8/8 08:57

De danske obligationsrenter viger torsdag morgen på en nyhedsfattig morgen med lav handelsaktivitet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sætter sig 2 basispoint til 2,23 pct.

Makronyhederne står da også langt fra i kø torsdag med kun den ugentlige opgørelse for nytilmeldte ledige i USA som nøgletalsindslag.

I aften, efter at obligationsmarkedet er lukket herhjemme, taler Thomas I. Barkin, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond.

Antallet af nytilmeldte ledige i USA ventes sidste uge at være aftaget til 240.000 fra 249.000 forrige uge.

Skulle nyledigheden ende højere end ventet, kan det presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

I aften deltager chefen for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, afdeling i Richmond, Thomas I. Barkin, i en pejsesnak.

Federal Reserve har været under en del pres i denne uge, efter at sidste uges svage nøgletal mandag fik flere økonomer til at opfordre til drastiske og hastige rentenedsættelser.

Siden har blandt andet Chicago-chefen Austan Goolsbee forsøgt at lægge en dæmper på uroen, da den baserer sig på en enkelt måneds tal. Aftens pejsesnak klokken 21 kan måske yderlige belyse, hvordan Federal Reserve ser på situationen.

.\\˙ MarketWire