Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens skuffer med automatiseringsforretningen i ellers pænt tredje kvartal

8/8 10:21

Den tyske industrigigant Siemens kunne ikke leve op til markedets forventninger til sin automatiseringsforretning i tredje kvartal.

Selv om divisionen var opvejet af en stigende efterspørgsel på Siemens' software, og overskuddet i det forskudte tredje kvartal af 2023/24 var væsentligt bedre end ventet, sendes aktien ned med 0,2 pct. til 155,68 euro.

Divisionen Digital Industries, der omfatter både automatiserings- og softwareforretningen, omsatte i tredje kvartal for 4893 mio. euro, svarende til en tilbagegang på 2 pct.

Softwareforretningens andel af omsætningen udgjorde 2067 mio. dollar, hvilket omvendt var en fremgang på 81 pct. sammenlignet med samme kvartal i 2023.

Hos Morgan Stanley hæfter man sig ifølge Bloomberg News ved skuffelsen i divisionen Digital Industries, der omfatter både automatiserings- og softwareforretningen.

Omvendt påpeger Jefferies-analytiker Lucas Ferhani, at det er "urimeligt" at ignorere Siemens' resultater i softwareforretningen.

- Exceptionel høj ordrevækst i softwareforretningen drevet af store vundne kontrakter på licenseret software; ordrerne i automatiseringsforretningen endte moderat lavere, da højere lagerniveauet hos kunderne fortsætter i et udfordrende markedsmiljø, opsummerer Siemens udviklingen i sit regnskab.

Siemens' samlede tredje kvartal var med undtagelse af omsætningen væsentligt bedre end ventet.

Toplinjen endte på 18,9 mia. euro mod ventet 19,27 mia. euro ifølge analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Til gengæld voksede nettooverskuddet 48 pct. til 2,13 mia. euro mod ventet 1,78 mia. euro.

Forventningerne til hele 2023/24 om en sammenlignelig omsætningsvækst på 4-8 pct. er også væsentligt over konsensus på 3,3 pct., ligesom at forventningerne til det justerede resultat per aktie på 10,40-11 euro er bedre end markedets bud på 10,53 euro.

.\\˙ MarketWire