Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norden-direktør er klar til at udnytte købsoptioner efter stigende skibspriser

8/8 10:41

Rederiet Norden kunne i andet kvartal se sit overskud blive mere end halveret fra året inden af stigende charterpriser i et knapt marked. Omvendt bugner værdien af rederiets flåde og med en stor håndfuld købsoptioner i baghånden giver det håb for den kommende tid.

Kvartalet var fortsat præget af konflikten i Mellemøsten og angrebene i Det Røde Hav. Det har gjort det markant dyrere at leje skibe i et marked, der er presset på kapacitet, og har givet underskud for andet kvartal i træk til Nordens fragtdivision.

Omvendt har det også sendt skibspriserne i vejret, og det kan mærkes på værdien af Nordens samlede portefølje af egne og langtidslejede skibe.

Det siger administrerende direktør Jan Rindbo i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

- Værdierne på skibspriserne er blevet ved med at stige. Det gør de, fordi der er en strukturel situation, hvor der ikke er meget værftskapacitet til at bygge nye tørlast og tankskibe. Derfor har vi en lav ordrebog - ikke mange nye skibe kommer i markedet - og samtidig har vi en aldrende flåde, siger Norden-direktøren til MarketWire.

Rederiet ejer 25 skibe selv og har yderligere en stor portefølje af langtidslejede skibe, hvoraf Norden har købsoptioner på 84 af dem. 50 af de optioner kan erklæres inden udgangen af 2025.

- Vi kan derfor købe skibet til en allerede aftalt pris, og de her priser ligger væsentligt under markedet, siger Jan Rindbo.

Norden kunne i andet kvartal notere en nettoværdi af sin portefølje på 1990 mio. dollar mod 1684 mio. dollar i første kvartal og 1653 mio. dollar i andet kvartal af 2023.

Der blev samtidig ikke solgt ud af skibene i samme grad som i de foregående kvartaler, og det påvirkede også bundlinjen i divisionen.

For Asset & Logistics-forretningen lød overskuddet i andet kvartal på 64,1 mio. dollar. Kvartalet inden præsterede divisionen et overskud på 88,8 mio. dollar, men her blev der også solgt skibe for 54,8 mio. dollar mod blot 7,3 mio. dollar i det netop overståede kvartal.

I andet kvartal 2023 lød overskuddet på 74,5 mio. dollar, hvoraf skibssalget bidrog med 27 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire