Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Novo er det lille lys i mørket som har spredt sig fra USA

8/8 11:41

En ganske lille revanche til indekstunge Novo er slet ikke nok til at skabe balance i C25-indekset, hvor et tungt flertal af aktier trækker ned. End ikke Bavarian Nordic formår at holde kursen oven vande trods en ny storordre fra USA.

Men vaccineaktien klarer sig i det mindste bedre end det samlede eliteindeks, som torsdag formiddag falder til 1896,86 eller med 1,3 pct. i forhold til lukkeniveauet onsdag eftermiddag.

Den negative udvikling er ifølge senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk importeret fra USA, hvor markedet vendte fra plus til minus i tirsdagens børshandel i New York.

- Der var en auktion på nogle statsobligationer, som gik noget sløjt. Det sendte renten op og aktierne ned, og det er normalt ikke noget, som påvirker synderligt. Men når det nu sker, så vidner det om, at det er en noget nervøs situation, vi står i, med det, vi har været igennem de sidste uger, påpeger han.

BESKEDEN REVANCHE TIL NOVO

I toppen af indekset ligger Novo Nordisk som en af to aktier i grønt med et plus på 1,1 pct. til 837,70 kr. efter et dyk på regnskabsdagen, onsdag, på 6,7 pct. som straf for et skuffende salg af Wegovy og Ozempic i andet kvartal.

- Den får lidt revanche efter det, der skete i går. Vi synes også, at den fik en lidt hård medfart efter regnskabet, og vores analytiker anbefaler, at man bruger faldet til at købe aktien. Vi står foran et spændende halvår for Novo nyhedsmæssigt, mener Martin Munk.

Flere børshuse har vendt og drejet aktien, hvilket blandt andet har ført til et skåret kursmål hos børshuset BMO til 1092 kr. fra 1160 kr. - stadig med anbefalingen "outperform".

I eftermiddag venter nyt fra konkurrenten Eli Lilly, der henover middag er aktuel med sit regnskab for andet kvartal.

Med i indekstoppen er også Nordea med et marginalt minus til 75,78 kr. og GN, som stiger 0,1 pct. til 167,35 kr.

BAVARIAN I LILLE MINUS

En af formiddagens mere substantielle selskabsspecifikke nyheder er en amerikansk ordre til Bavarian Nordic på 156,8 mio. dollar - 1070 mio. kr. - til produktion af ny råvaccine mod kopper og mpox, Jynneos. Umiddelbart trak nyheden vaccineaktien i plus, men ved middagstid taber den 0,1 pct. til 188,30 kr.

- Den stigning er forduftet som dug for solen. Men den klarer sig jo relativt godt i forhold til resten af indekset. Men aktien ligger selvfølgelig ovre i højrisikoafdelingen, og det har markedet ikke appetit på i øjeblikket, mener Martin Munk.

MÆRSK FORTSÆTTER FALD

Midt i C25 ligger Mærsk-aktierne med et minus til B-aktien på 0,7 pct. til 12.290 kr.

Rederiet var også regnskabsaktuel onsdag, med sin fulde kvartalsrapport efter en opjustering og en foreløbige opgørelse 1. august.

Markedet var ikke begejstret, og aktien faldt 2,3 pct.

Siden har børshusene regnet sig frem til nye og ret så forskellige kursmål, og SEB har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" og hævet anbefalingen til 12.600 kr. fra 11.800 kr.

Men britiske Barclays har skåret kursmålet til 9800 kr. fra 10.700 kr.

- Den fik en positiv start, efter at SEB havde hævet den til "køb", men det er også en cyklisk aktie, hvor markedets negative stemning har fået overtaget, mener Martin Munk.

I bunden af C25 falder Ambu og Zealand Pharma henholdsvis 3,3 pct. til 134,45 kr. og 3,2 pct. til 847,50 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

REGNSKABET FRA NORDEN OG SOLAR

Fra fondsbørsen B-kæde har der torsdag formiddag været regnskaber Solar og rederiet Norden.

Solar fastholder forventningerne til 2024 om et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 600 mio. kr. Aktien stiger 2,5 pct. til 325 kr.

Hos rederiet Norden blev overskuddet mere end halveret i andet kvartal til 46 mio. dollar mod 108,2 mio. dollar i andet kvartal sidste år. Til gengæld har Norden udloddet et ekstraordinært udbytte på 2 kr. per aktie og startet et aktietilbagekøbsprogram på 95 mio. kr.

Men aktien bakker 3,9 pct. til 269,60 kr.

Porebetonproducenten H+H har fået løftet kursmålet til 72 kr. fra 63 kr. hos svenske SEB, der dog gentager anbefalingen "sælg". H+H dykker 2,2 pct. til 97,40 kr.

GENMAB MED EFTERMIDDAGSREGNSKAB

Genmab er efter dansk børslukketid klar med sit regnskab for andet kvartal.

En del af udviklingen i kvartalet er dog allerede kendt, da flere af selskabets partnere allerede har fremlagt regnskaber og salgstal for Genmabs udviklede midler.

Aktien falder på forhånd 2,1 pct. til 1790,50 kr.

.\\˙ MarketWire