Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: USA-tal udløste lille renteløft

8/8 17:00

Eftermiddagens amerikanske jobtal for antallet af nytilmeldte i sidste uge vendte stemningen i et finansmarked, der frygtede amerikansk recession, i en mere fortrøstningsfuld retning, og det trak renterne.

Ved dansk børslukketid lå renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation i 2,25 pct., som var uændret i forhold til niveauet onsdag eftermiddag. Men i forhold til middagsrenten var der tale om en stigning på 4 basispoint.

Antallet af nytilmeldte ledige i USA faldt i sidste uge til 233.000 fra 250.000 ugen før. Ifølge Bloomberg News var der ventes et noget mindre fald til 240.000 nye ledige.

Dermed fik det lidt sekundære jobtal en beroligende effekt i et finansmarked, som fredag genfandt frygten for misvækst i amerikanske økonomi efter den sløje amerikanske jobrapport med en skuffende jobskabelse uden for landbruget på 114.000 i juli mod økonomernes forventning om 175.000 nye job ifølge Bloomberg News. For juni blev tallet samtidig nedrevideret til 179.000 fra tidligere oplyst 206.000.

- Der er normalt ikke det tungeste tal. Men i den situation, vi står i, efter den svage jobrapport i fredags satte gang den her recessionsfrygt i gang, har det betydning, mener senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

.\\˙ MarketWire