Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomer om dansk eksport: Succes i medicinalindustrien hjælper til

9/8 08:25

Det er igen en fremgang i salget af danske medicinalvarer, der skubber eksporten op i juni.

- Dansk eksport hjælpes fortsat godt på vej af succesen i medicinalindustrien samt lidt bedre konjunkturer på eksportmarkederne end vi så for et halvt år siden, skriver cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen, i en kommentar til udviklingen.

- Selv om denne uge har været præget af recessionsfrygt på de finansielle markeder, så er vi i Nykredit fortsat optimistiske omkring fremtiden for de danske eksportvirksomheder.

- Vi tror ikke, det ender med recession. Novo Nordisk udvider produktionskapaciteten og vil kunne skubbe eksporten yderligere op. Læg dertil lidt medvind fra genåbningen af Tyra-feltet i Nordsøen og derudover er fremgangen i økonomien blevet mere bredt funderet, skriver Nykredits cheføkonom.

Den danske vareeksport steg i juni med 1,8 pct. til 163 mia. kr., og importen faldt med 1,0 pct. til 139 mia. kr.

Den samlede eksport er over de seneste tre måneder steget med 1,4 pct., mens importen er steget med 2,4 pct, viser tal fra Danmarks Statistik. Og i juni lå overskuddet på betalingsbalancens løbende poster på 28,0 mia. kr., hvilket er 4,7 mia. kr. højere end i maj.

Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, påpeger, at faldet i importen ikke er en god nyhed:

- Det vidner om lidt svagheder i den danske efterspørgsel, men faktisk giver det et lille rygstød til den danske vækst, da eksporten vokser, mens importen skrumper.

Han understreger dog, at det ser gange fornuftigt ud med den danske eksport:

- Godt nok er vi ikke oppe på de meget høje niveauer vi så i 2022, men det var også i vid udstrækning drevet af store stigninger i fragtraterne. Siden da er eksporten faldet noget tilbage, men vi har også i den seneste lange periode set en stabilisering og endda også stigende tendenser. På trods af, at de fleste af vores eksportmarkeder bestemt ikke kører som smurt. I vores optik er det netop den bløde landing vi kan se i eksporten, lyder det fra Søren Kristensen.

.\\˙ MarketWire