Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Genmab er ikke inviteret med til åbningsplus

9/8 09:16

Fedme- og diabetesduoen Zealand Pharma og Novo Nordisk stråler, mens regnskabsaktuelle Genmab dykker i fredagens danske børsstart.

Blandt de største aktier er der også medvind for Mærsk efter en løftet anbefaling.

Torsdag blev et truende stort minus på 1,3 pct. for C25-indekset vendt til et slutfacit på et plus på 0,3 pct. efter et overraskende godt regnskab fra Eli Lilly, der var med til at trække konkurrenten Novo Nordisk med op.

Fredag morgen fortsætter de positive takter med en fremgang på 0,3 pct. til 1931,77 for C25-indekset.

Der offentliggøres ingen væsentlige nøgletal eller taler fra vigtige centralbankdirektører fredag, så markedsstemningen vil i høj grad blive dikteret af, om recessionsangsten pludselig overmander håbet om en blød landing hos investorerne.

GENMAB LEVERER BEDRE END VENTET REGNSKAB OG OPJUSTERING

Genmab løftede torsdag forventningerne til omsætningen for hele året og præciserede forventningerne til driftsindtjeningen i forbindelse med et regnskab for andet kvartal, der var klart bedre end ventet af analytikerne.

Toplinjen var drevet af et flot salg af supersællerten Darzalex og stigende indtægter fra partneren Novartis' salg af Kesimpta til behandling af sklerose og kræftmidlet Epkinly/Tepkinly, som Genmab markedsfører i USA og Japan sammen med Abbvie. For hele året venter Genmab nu en omsætning på 20,5-21,7 mia. kr. mod tidligere 18,7-20,5 mia. kr.

Forventningerne til driftsoverskuddet for hele 2024 lyder nu på 4,9-6,7 mia. kr. mod tidligere ventet mellem 4,6 og 7,1 mia. kr.

Salget af Epkinly/Tepkinly udvikler sig flot, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen torsdag oven på kvartalsregnskabet, der blev offentliggjort kort efter børslukketid.

Men Genmab-aktien taber fra børsstart terræn med et minus på 1,9 pct. til 1793 kr.

Novo Nordisk er fortsat flyvende med et plus på 2,1 pct. til 881,90 kr. Dermed fortsætter opturen efter torsdagens plus på 4,3 pct., der blev drevet af en særdeles opløftende udvikling for rivalen Eli Lillys rivaliserende produkter til den danske medicinalgigants fedmebehandling Wegovy og diabetesbehandling Ozempic.

Helt i top af C25 ligger Zealand Pharma med en fremgang på 2,1 pct. i 891 kr.

MÆRSK FÅR HÆVET ANBEFALING AF CLARKSON

Mærsk får efter onsdagens regnskab løftet både anbefalingen til "køb" fra "neutral" hos analysehuset Clarksons Securities, som har specialiseret sig inden for shipping.

Kursmålet er løftet til 14.000 kr. fra 12.512 kr.

Der er også landet den ugentlige opgørelse fra rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der viste et fald på 2,4 pct. til 3253,89 i den forgangne uge.

Mærsks B-aktie stiger 1,4 pct. til 10.585 kr.

NORDEN HANDLES UDEN UDBYTTE MEN HØJERE KURSMÅL

Norden stiger 2,2 pct. eller 6 kr. til 278,80 kr. til trods for ekstra modvind fra fragået udbytterettighed på 2 kr. per aktie fragår.

Udbyttet blev annonceret i forbindelse med torsdagens halvårsregnskab, der fik investorerne til at trække følehornene lidt til sig og sende aktien 2,7 pct.

Blandt analytikerne hos den svenske storbank SEB er der dog tilfredshed at spore oven på regnskabet, da de har valgt at løfte kursmålet for rederiaktien til 405 kr. fra 380 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "køb".

Noble, der stiger 0,5 pct. til 280 kr., har fået sit kursmål sænket til 55 dollar, svarende til 375,8 kr., fra 59 dollar af analytikerne i det britiske børshus Barclays, der dog fortsat har anbefalingen "overvægt".


.\\˙ MarketWire