Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Usikkerheden truer igen efter stor stigning i S&P 500

9/8 14:24

Humøret halter igen hos investorerne fredag efter en hektisk uge med først et kæmpefald og sidenhen den største stigning i S&P 500-indekset siden november 2022.

De amerikanske aktieindeks dykkede kraftigt på ugens første dag, hvor svage erhvervstillidstal for industrien og jobskabelsen sammen med en japansk renteforhøjelse sidste uge vakte opsigt.

Renteforhøjelsen skabte stor styrkelse af yen, hvilket fik handlerne til at afvikle deres såkaldte carry-handler - lån optaget i lavrentevalutaer og placeret i valutaer med større afkast.

For at indfri lånene måtte handlerne derfor sælge ud, og det sendte aktierne i bund.

Det tegner til en negativ start på handlen fredag efter pæne stigninger torsdag. Futures for de toneangivende aktieindeks peger forud for børsstart klokken 15.30 ned med 0,1-0,3 pct.

Torsdag bød på den største fremgang i S&P 500-indekset siden november 2022 med et plus på 2,3 pct. Samtidig steg Dow Jones-indekset med 1,8 pct., og Nasdaq-indekset øgede 2,9 pct.

Usikkerheden ulmer da også stadig under overfladen.

- Alle er nu bekymrede for økonomien, siger Bob Kalman, der er porteføljeforvalter i Miramar Capital, til Reuters.

- Vi bevæger os væk fra grådigheden, og nu står markedet over for frygten for markant geopolitiske risici, et voldsomt konkurrencepræget valg samt volatilitet, der ikke vil gå væk, fortsætter han.

PARAMOUNT VIL FYRE 15 PCT. AF ARBEJDSSTYRKEN

Mediekoncernen Paramount Global gav et blandet indtryk med sit regnskab for andet kvartal i torsdagens eftermarked.

Blandt de negative nyheder var en skuffende toplinje i kvartalet og en nedskrivning på knap 6 mia. dollar i kabel-TV-forretningen.

Til gengæld slog Paramount forventningerne til den justerede indtjening per aktie, og dertil har mediekoncernen annonceret en nedskæring på 15 pct. af sine amerikanske ansatte.

Konklusionen på regnskabet er for markedet positiv, og aktien sendes i vejret med 4,8 pct. i formarkedet.

Også rejseselskabet Expedia har kurs mod en start i plus fredag efter sit regnskab for andet kvartal.

Her kunne Expedia fremvise en bedre udvikling på driften, end analytikerne havde regnet med, efter en stigning i antallet af bookinger på tværs af selskabets platforme samt en stigning i antal bookede hotelværelser.

Selskabet varsler dog i samme ombæring, at rejseefterspørgslen kan forværres i indeværende kvartal, og derfor har Expedia skruet forventningerne ned til bookingvæksten på selskabets platforme til 4 pct.

Varsel til trods belønnes regnskabet med et plus på 10,6 pct. i formarkedet.

LILLY KAN FORTSÆTTE OPTUR

Verdens største medicinalselskab målt på markedsværdi, Eli Lilly, står til at fortsætte sit kursridt fredag, efter at Novo-konkurrenten torsdag imponerede med sit regnskab for andet kvartal.

Salget af diabetes- og vægttabsmidlerne Mounjaro og Zepbound var langt over markedets forventninger, og det sendte Lilly op med 9,5 pct. til en markedsværdi på over 761 mia. dollar.

Fredag stiger Lilly med 1,0 pct. i formarkedet.

Gilead Sciences går også en positiv start i møde efter sit regnskab, der ellers har fået en lidt blandet modtagelse.

Biotekselskabet offentliggjorde i eftermarkedet sit regnskab, der bød på et løft af indtjeningsprognosen i 2024. Alligevel blev aktien sendt ned i eftermarkedet. Udviklingen er dog vendt, og i formarkedet stiger Gilead 0,9 pct.

.\\˙ MarketWire