Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Markedet genvandt håbet efter lunefuld uge

9/8 17:55

De europæiske madleverandører Just Eat Takeaway og Deliveroo var at finde i toppen af et positivt aktiemarked fredag.

Her steg det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 med 0,6 pct. For ugen betød det en fremgang på 0,3 pct., efter at den ellers blev indledt med store kursfald som følge af en større kædereaktion.

Et par sløje nøgletal fra USA og en renteforhøjelsen fra Japan skabte mandag panik på de globale finansmarkeder - ikke mindst fordi renteforhøjelsen betød en styrkelse af yen, som så tvang låntagere i den japanske valuta til at afvikle lånene med en vis hast.

- Hvis du ser på det fundamentale, har markedet reageret på et sammenfald af dårlige nyheder over de seneste uger, men risikoen består faktisk i, at markedet er blevet hyperfølsomt over for enkelte nøgletal, fordi alle er blevet følsomme, siger Ben Seager-Scott, der er investeringsdirektør i Forvis Mazars, til Bloomberg News.

- Markederne er volatile, de økonomiske data er volatile, så jeg tror, at det hjælper at udvise bare en lille smule skepsis, fortsætter han.

Fastfoodleverandørerne Just Eat Takeaway og Deliveroo var i hopla fredag. For førstnævntes vedkommende var det udsigten til at kunne tage højere gebyrer i New York City, der fik børshuset Morgan Stanley til at hæve anbefalingen til positivt territorium.

Et flertal i The Big Apples byråd har nemlig stemt for forslaget, og det kan bidrage med 50 mio. euro på driften i andet halvår, vurderes det.

Det sendte aktien op med 3,5 pct. til 12,66 euro.

Imens var Deliveroo understøttet af sit regnskab for andet kvartal, der indeholdt en opjustering af forventningerne og et aktietilbagekøbsprogram på 150 mio. pund.

Aktien steg 4,7 pct. til 147,50 pence.

.\\˙ MarketWire