Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Erfaren energichef skal forsøge at få Danish Crown på rette spor

12/8 09:29

Det er den erfarne erhvervsleder Niels Duedahl, der får ansvaret for at genoprette slagteriforretningen hos Danish Crown.

Duedahl, der i dag er koncernchef hos Norlys, bliver nemlig ny topchef for slagteriet. Han overtager dermed fra Jais Valeur, som meldte sin afgang i juni.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse mandag.

Ifølge Asger Krogsgaard, der er bestyrelsesformand for fødevarevirksomheden, giver det god mening af skifte ud på topposten netop nu.

- Vi står over for en ny strategiperiode og er samtidig i den begyndende fase af en markant transformation af Danish Crowns forretning, der skal gennemføres med præcision og høj kadence.

- Som topchef har Niels taget store og modige beslutninger, og så er han visionær, også i modvind, siger han i meddelelsen.

Udskiftningen på toppen kommer efter en lang periode, hvor fødevarevirksomheden har været ramt af dårligdomme.

Danish Crown har været sat under pres, fordi der er blevet slagtet færre grise i Danmark de seneste år.

Det har blandt andet været medvirkende til, at man har valgt at lukke sit slagteri i Ringsted. Knap 1200 stillinger nedlægges i den forbindelse.

Niels Duedahl siger selv om sin beslutning, at det er sjældent, "man får en mulighed, der er så spændende, at man ikke kan sige nej".

- Danish Crown er i gang med en gennemgribende transformation, som jeg føler mig godt rustet til at stå i spidsen for, siger han i meddelelsen.

- Jeg har gennem hele mit professionelle liv været midt i meget omfattende og radikale transformationsprocesser, og jeg er optaget af, hvordan man skaber det ledelsesmæssige fundament for at accelerere de nødvendige forandringer.

Niels Duedahl tiltræder officielt den 2. september.

/ritzau/