Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Britisk teleaktie topper europæiske indeks med små udsving

12/8 12:52

Det europæiske marked byder på mindre udsving mandag, hvor handlerne varmer op til flere større begivenheder senere på ugen.

Midt på dagen ligger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et beskedent plus på 0,02 pct. i 499,29 efter flere bevægelser henover nullet.

- Der er små plusser over de fleste markeder i Europa, konstaterer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Bedst står det til i Storbritannien, hvor FTSE 100 henter 0,5 pct. Det tyske DAX-indeks stiger samtidig 0,1 pct., mens det franske CAC 40-indeks omvendt dykker 0,2 pct.

Ser man på enkeltaktierne er britiske BT Groups dagens højdespringer med et plus på 6,5 pct.

Det sker, efter at Bharti Global, et indisk investeringsselskab, er nået til enighed om at købe 24,5 pct. af det britiske teleselskab.

Det skriver Bloomberg News.

Det oplyses ikke, hvor meget Bharti Global betaler for knap en fjerdedel af BT Group. Med udgangspunkt i BT Groups samlede markedsværdi, vil købet ligge i omegnen af 4 mia. dollar, eller 27 mia. kr., anslår Bloomberg News.

Det er det multinationale teleselskab, Altice, som sælger andelen til Bharti Global.

I ugens løb er fokus særligt rettet mod de amerikanske forbrugerpriser, der lander onsdag, og som kan få betydning for renterne i USA, der også påvirker Europa. Hertil kommer britiske forbrugerpriser og tal for beskæftigelsen samt BNP-tal fra hele eurozonen.

.\\˙ MarketWire