Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på naturgas udbygger sidste uges plus

12/8 14:03

Krigen i Ukraine påvirker fortsat prisen på naturgas. Og også mandag får naturgasprisen et tryk op.

Den toneangivende hollandske gasfuture koster mandag 42,73 euro per megawatttime, og det er det højeste niveau siden starten af december sidste år. For en uge siden var prisen i niveauet 35,50 euro per megawatttime.

Prisstigningen er kommet, efter at ukrainske tropper har beslaglagt nøglepunktet for rørledningen med naturgas i den russiske grænseby Sudzha i regionen Kursk i sidste uge, selv om gassen stadig flyder.

Selv om det meste af Europa har sagt stop for russiske naturgas, så er lande som Østrig og Slovakiet fortsat afhængig af den. Og netop Sudzha er det eneste sted, hvor russisk naturgas sendes ind i Europa.

Prisen lå på 22,3 euro per megawatttime i februar, da den var på sit laveste i år.

De europæiske naturgaspriser har været stærkt påvirket af krigen mellem Ukraine og Rusland, som har sendt den hollandske gasfuture på en rutsjebanetur siden krigens start i februar 2022. Gasfuturen toppede i april 2022 i 345 euro per megawatt-time.

Til sammenligning ramte prisen 3,4 euro per megawatt-time i maj 2020, efter at coronarestriktioner i foråret 2020 havde sendt efterspørgslen efter alternativer såsom olie i hullet og priserne samme vej.

.\\˙ MarketWire