Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Fra marginalt plus til marginalt minus

12/8 17:56

Det europæiske marked skiftede hen over handelsdagen et marginalt plus ud med et marginalt minus.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede handelsdagen med et tab på 0,1 pct. til 499,08 med energiaktierne i top med en stigning på 1,0 pct. og ejendomsaktier i bunden med et fald på 1,0 pct.

Dagen var yderst fattig på begivenheder - regnskaber eller nøgletal - til at inspirere markedet, som i tilgift manglede impulser fra Japan, hvor markederne var lukket på grund af "bjergenes dag".

Udviklingen på de store europæiske børser var delt. FTSE 100-indekset i London steg 0,5 pct., CAC 40-indekset i Paris faldt 0,3 pct., og i Frankfurt faldt DAX-indekset 0,1 pct.

Blandt enkeltaktierne skilte britiske BT Groups sig ud med et plus på 8,4 pct., efter at Bharti Global, et indisk investeringsselskab, er nået til enighed om at købe 24,5 pct. af det britiske teleselskab.

Det skriver Bloomberg News.

Det oplyses ikke, hvor meget Bharti Global betaler for knap en fjerdedel af BT Group. Med udgangspunkt i BT Groups samlede markedsværdi, vil købet ligge i omegnen af 4 mia. dollar, eller 27 mia. kr., anslår Bloomberg News.

Det er det multinationale teleselskab, Altice, som sælger andelen til Bharti Global.

I bunden af indekset lukkede danske Vestas med et fald på 7,8 pct., som straf at den danske vindmølleproducent tidligere på dagen nedjusterede forventningerne.

Men indekstunge Novo bidrog med et fald på 2,8 pct. mest til tilbagegangen i det europæiske indeks.

.\\˙ MarketWire