Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandoras regnskab får sølvmedalje af amerikansk storbank

13/8 06:34

Pandora kom mandag aften med sit regnskab for andet kvartal af 2024, og tallene var i forhold til konsensus over hele linjen bedre end ventet, ligesom smykkekoncernen opjusterede sine forventninger til den organiske vækst.

Og der var tale om et solidt kvartal, men ifølge investeringsbanken Citi var meldingen kun til en sølvmedalje, ikke til guld, fordi Pandora ikke samtidig hævede sin prognose for indtjeningsmarginen, ligesom det sammenlignelige salg i USA var "blødere" end ventet.

EBIT-marginen ses stadig ligge omkring 25 pct. på baggrund af reinvesteringer i forretningen, mens buddet for den organiske vækst er blevet løftet til 9-12 pct. fra 8-10 pct. og sammenlignet med konsensus på 11 pt.

Investeringsbanken, der fastholder sin købsanbefaling, fremhæver samtidig, at "salgsmomentum er intakt", da andet kvartal bød på 15 pct. organisk vækst mod ventede 12 pct., men en opbremsning fra 18 pct. i første kvartal. En udvidelse af butiksnetværket og et bedre overordnet sammenligneligt salg med en vækst på 8 pct. var blandt årsagerne til det, men netop i USA var det sammenlignelige salg kun på 5 pct. mod konsensus blandt analytikerne på 8 pct. og 9 pct. i årets første tre måneder.

Citi, som med et kursmål på 1331 kr. ser et potentiale på 25-30 pct. i Pandora, vurderer, at den treårige strategi om at gøre Pandora til et bredt smykkenavn i kombination med forbedrede finansielle præstationer, vil låse op for yderligere værdi til aktionærerne.

- Mens aktien handles i overensstemmelse med dens gennemsnitlige multipel for de sidste ti år, mener vi, at fornyet mærkeattraktivitet og konsekvent levering over de seneste tre år gør Pandora til et meget mere robust og attraktiv aktiv, hedder det.

.\\˙ MarketWire