Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ISS' halvårsoverskud er mindre end ventet men omsætning og vækst overrasker positivt

13/8 07:47

Servicekoncernen ISS nåede i første halvår af 2024 et overskud på bundlinjen, der var lidt lavere end ventet blandt analytikerne.

Det fremgår af selskabets halvårsregnskab tirsdag morgen.

Overskuddet efter skat endte på 869 mio. kr. i første halvår mod en forventning hos analytikerne på 926 mio. kr. Til sammenligning var resultatet i samme periode året forinden et underskud på 555 mio. kr.

Til gengæld landede både omsætningen og den organiske vækst bedre, end analytikerne havde forudset.

På toplinjen blev det til en omsætning på 40.681 mio. kr. mod ventede 40.206 mio. kr., mens den organiske vækst i først halvdel af året landede på 5,9 pct. Her var blandt analytikerne ventet 5,8 pct.

I andet kvartal lød omsætning på 20.591 mio. kr., hvor der hos analytikere var ventet 20.116 mio. kr., mens den organiske vækst i andet kvartal var 5,8 pct., hvilket var helt som ventet.

- Vi har med succes mobiliseret nye store kundekontrakter som DEFRA og Bygningsstyrelsen, og vi er godt på vej til at nå vores mål for hele året. På grund af den stærke likviditetsposition og udsigterne for pengestrømmen er vi i dag i stand til at øge vores aktietilbagekøbsprogram med 250 mio. kr. for de næste seks måneder, udtaler administrerende direktør Kasper Fangel i regnskabet.

Der var i perioden værre takter end ventet på driftsresultatet, der før særlige poster endte på 1580 mio. kr. Her havde analytikerne ventet et driftsoverskud på 1610 mio. kr. i årets første seks måneder mod 1250 mio. kr. i samme periode året forinden.

Driftsmarginen lød på 3,9 pct. mod ventede 4,0 pct. I 2023 landede marginen på 3,2 pct.

De frie pengestrømme endte i halvåret på 1095 mio. kr. mod negative 1074 mio. kr. i samme periode året inden.

.\\˙ MarketWire