Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Saxo Bank nominerer Pandora-regnskab til sæsonens bedste

13/8 09:06

Pandoras utidige regnskab mandag eftermiddag med en opjustering af forventningerne til 2024 kan være sæsonens bedste.

Med overgåede forventninger på både toplinjen og for indtjeningen samt et løft af den organiske vækstprognose vil det ikke overraske, hvis smykkeproducentens aktie stiger mellem 6 og 10 pct. tirsdag.

Det skriver Oskar Barner Bernhardtsen, der er investeringsstrateg i Saxo Bank, i en kommentar.

Pandora offentliggjorde efter børslukning mandag sit regnskab for andet kvartal. I den forbindelse leverede smykkeproducenten årets anden opjustering - denne gang med et løft af prognosen for den organiske vækst til 9-12 pct. fra 8-10 pct.

I andet kvartal omsatte Pandora for 6771 mio. kr. og realiserede en indtjening på 1338 mio. kr. Analytikerne havde ifølge estimer indsamlet af smykkeproducenten ventet henholdsvis 6641 mio. kr. og 1283 mio. kr.

- Pandora overrasker både på top- og bundlinjen, opjusterer forventningerne til helåret, og den organiske vækst vokser hele 15 pct. i et generelt usikkert detailmarked. Det fortæller mig, at Pandoras strategi "Phoenix" virker, og at Pandora formår at levere gode resultater på grund af virksomhedens strategi, produkter og eksekveringsevner, skriver Saxo Banks investeringsstrateg.

Han hæfter sig også ved Pandoras like-for-like-vækst, der måler salgsvæksten i butikker, der er over 12 måneder gamle. I andet kvartal landede væksttallet på 8 pct., hvilket vidner om, at smykkeproducenten "formår at skabe mersalg i eksisterende butikker" frem for at åbne nye.

Pandora sendes tirsdag til vejrs i det danske C25-indeks, om end med en behersket begejstring sammenlignet med Saxo Banks forventninger.

Smykkeproducenten stiger 1,2 pct. til 1053 kr.

.\\˙ MarketWire