Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ISS-chef ser momentum forude efter store kontraktsejre

13/8 09:57

ISS har holdt snuden i sporet i første halvår, hvor flere mindre forbedringer har været med til at løfte indtjeningen på tværs af landene.

Samtidig har et par store kontraktsejre i løbet af første halvår givet grobund for optimisme.

- Tingene går i den rigtige retning, og vi bliver mere profitable. Det er selvfølgelig også det, der gør, at vi hæver vores aktietilbagekøbsprogram, og det skal ses som et udtryk for, at vi er en solid og stærk virksomhed, som lever op til forventningerne, siger administrerende direktør Kasper Fangel til MarketWire.

ISS leverede en driftsmargin på 3,9 pct. i først halvår mod 3,5 pct. i samme periode året inden, mens også driftsresultatet gik frem. Begge poster var dog en smule under, hvad analytikerne havde ventet.

Fremgangen skyldes ifølge ISS-direktøren en række mindre tiltag i de forskellige lande, hvor ISS driver forretning, der tilsammen har akkumuleret sig til en bedre indtjeningsevne.

Derudover har halvåret også budt på et par vigtige kontraktsejre - blandt andet en forlængelse med selskabets største globale kunde, Barclays, til over 2 mia. kr. årligt samt to store kontrakter med britiske myndigheder.

- Jeg er selvfølgelig også glad for, at vi begynder at se momentum på mellemlang sigt. Så vi har en pipeline, der ser rigtig fornuftig ud, hvor vi blandt andet har vundet en stor kontrakt i England på over 1,2 mia. kr. årligt. Alt i alt peger pilen i den rigtige retning for ISS, siger Kasper Fangel.

PRISSTIGNINGER LØFTER TOPLINJEN

Foruden en forøgelse af aktietilbagekøbsprogrammet på 250 mio. kr. har ISS også hævet forventningen til den organiske omsætningsvækst. Det skyldes blandt andet prisstigninger på kontrakter i første halvår.

Den organiske vækst endte i første halvår på 5,9 pct., og derfor løftes forventningerne for hele året til mellem 5 og 6 pct. mod tidligere 4-6 pct.

- Det er en tak bedre end forventet ved starten på året. Det er jeg glad for, for momentum på toplinjen er en væsentlig faktor for marginforbedringerne, siger ISS-direktøren.

Det er især lønstigninger i første halvår, der har øget ISS' omkostninger, og det er så blevet overført til kunderne.

Derudover er volumen også steget i form af mere arbejde i eksisterende kontrakter såvel som udvidede kontrakter. Det har bidraget med cirka 1 pct.point i halvåret.

- Og her er det vigtige at understrege, at volumenvæksten kommer med en gennemsnitsmargin som resten af gruppen. Så det trækker ikke vores marginer ned, siger Kasper Fangel og fortsætter:

- Det er klart, at vi sagtens kunne have situationer, hvor kunderne har sagt, at hvis priserne stiger, så reducerer vi vores scope (omfanget af kontrakten, red.) tilsvarende. Men det har de ikke gjort, lyder det videre.

.\\˙ MarketWire