Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Mindre rentefald med amerikanske prisrapporter i kikkerten

13/8 11:28

En skuffende tysk erhvervstillidsmåling var kun kortvarigt med til at presse renterne ned, idet markedsdeltagerne fokuserer på ugens vigtige prisrapporter fra USA.

Den toneangivende tiårige danske rente falder tirsdag ved middagstid med 1 basispoint til 2,22 pct.

Renten blev kortvarigt tirsdag formiddag sendt ned til 2,21 pct. efter en skuffende tysk ZEW-erhvervstillidsopgørelse, hvor den vigtige forventningskomponent viste et dyk til 19,2 i august fra 41,8 måneden før.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til 34,0.

Denne uges vigtigste nøgletal bliver det amerikanske forbrugerprisindeks onsdag.

Det ventes at vise, at inflationen aftog til 3,2 pct. i juli fra 3,3 pct. i juni opgjort eksklusive fødevarer og energipriser, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Allerede tirsdag eftermiddag kan investorerne dog skæve til udviklingen i de amerikanske producentpriser.

- Flere af underindeksene i producentpriserne indgår i den amerikanske forbundsbanks (Feds) foretrukne inflationsmål core-PCE.

- Derfor er tallene vigtige, da de bliver den første retningspil på udviklingen i PCE-inflationen. Producentpriserne har stabiliseret sig omkring 2,5-3,0 pct. og betragtes ofte som en ledende indikator på inflationen, fremhæver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank i en morgenkommentar.

Opgjort eksklusive fødevarer og energi ventes producentpriserne at være steget 2,6 pct. i juli mod 3 pct. i juni.

Holder prognosen vil markedet formentlig holde fast i sin forudsigelse om, at den amerikanske centralbank sænker renten på sit møde i midten af september. I øjeblikket indregner futures en rentenedsættelse på 39 basispoint, og investorerne er altså en smule i vildrede, om den toneangivende amerikanske rente vil blive sænket med 25 eller 50 basispoint.

.\\˙ MarketWire