Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Mindre fald forud for amerikanske pristal

13/8 13:38

De europæiske aktier falder tirsdag, idet investorerne afventer vigtige amerikanske nøgletal for flere signaler om det næste træk fra den amerikanske centralbank.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger tirsdag eftermiddag med et fald på 0,2 pct.

Stemningen på finansmarkederne er lidt skrøbelig forud for eftermiddagens amerikanske producentprisopgørelse, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News venter en fastholdelse af den månedsvise vækst på 0,2 pct. i juli. Onsdag følger den endnu mere vigtige forbrugerprisopgørelse.

Markederne svinger mellem en potentiel rentenedsættelse på 25 basispoint og en mere aggressiv reduktion på 50 basispoint på det næste rentemøde hos den amerikanske centralbank den 17.-18. september.

- Investorstemningen er stadig en smule rystet over, hvad der skete i sidste uge... de leder efter bekræftelse og klarhed om, hvad der foregår med hensyn til forbrugerpriserne, siger Teeuwe Mevissen, makrostrategichef hos Rabobank, ifølge Bloomberg News.

Tecan Group agerer med et minus på 17,4 pct. bundskraber i Stoxx 600-indekset, og aktien er dermed på vej mod det største dyk i 20 år.

Den schweiziske producent af medicoudstyr har leveret et skuffende halvårsregnskab samt sænket forventningerne for 2024, hvor finanshuset Morgan Stanley fremhæver svagheden inden for instrumenter og et dyk på mere end 20 pct. i Kina.

Det svenske regnskabssoftwareselskab Fortnox dykker 10,6 pct. efter meldingen om, at administrerende direktør Tommy Eklund forklader selskabet med øjeblikkelig virkning.

.\\˙ MarketWire