Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Starbucks tordner i vejret efter ny topchef i bredt funderet grønt marked

13/8 15:40

En lavere end ventet stigning i de amerikanske producentpriser er tirsdag især med til at understøtte de rentefølsomme teknologiaktier.

Byggemarkedskæden Home Depot dykker til gengæld efter en nedjustering af forventningerne. Chipotle må samme vej, efter at Starbucks har hentet texmex-kædens topchef, hvilket sender kaffekæden i vejret.

Den amerikanske producentprisopgørelse for juli viser en vækst på årsbasis på 2,2 pct., hvilket er under økonomernes forventning på 2,3 pct.

Det giver især et løft til det teknologitunge Nasdaq-indeks, der stiger 1,0 pct., mens det brede S&P 500-indeks løftes 0,6 pct., og Dow Jones-indekset åbner med et plus på 0,4 pct.

Rækken af vigtige nøgletal fortsætter de kommende dage med forbrugerprisopgørelsen onsdag og detailsalgsopgørelsen torsdag.

Handlen med rentefutures peger i øjeblikket på en stort set ligelig fordeling mellem en rentenedsættelse på 25 og 50 basispoint på det næste rentemøde hos den amerikanske centralbank den 17-18. september.

- Man kan argumentere for, at aktierne stadig er i genopretningstilstand efter sidste uges rystelser, og investorerne holder igen med virkelig at sætte penge i arbejde, indtil vi får de vigtigste amerikanske nøgletal i denne uge, hvor prisfastsættelse af den amerikanske vækst stadig er mest afgørende, siger Chris Weston fra Pepperstone ifølge Reuters.

I teknologisektoren fortsætter Nvidia opturen med et plus på 3,2 pct. efter mandagens fremgang på 4,1 pct. Chipkoncernen Broadcom løftes 2,1 pct. og Apple stiger 1,4 pct.

STARBUCKS NAPPER TOPCHEF FRA CHIPOTLE

Starbucks henter texmex-kæden Chipotles nuværende topchef, Brian Niccol, ind som ny administrerende direktør og bestyrelsesformand med virkning fra den 9. september.

Finanshuset Baird kalder Brian Niccol, som en "fremragende" ansættelse for Starbucks.

Den flyvende udskiftning tages godt i mod på aktiemarkedet, der sender Starbucks 19 pct. højere. Aktien var frem til og mandag faldet omkring 19 pct. i år. efter en periode præget af afdæmpede salgstal i USA og Kina.

Chipotle, der har udnævnt sin nuværende driftsdirektør, Scott Boatwright, som midlertidig topchef, falder 9,6 pct.

HOME DEPOT NEDJUSTERER FORVENTNINGERNE

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot nedjusterer forventningerne til salgsudviklingen i år efter en skuffende udvikling andet kvartal.

Home Depot venter nu en nedgang i det sammenlignelige salg, det vil sige i butikker, der har været åbne i mindst et år, på 3-4 pct. Tidligere var aktionærerne kun stillet et fald på 1 pct. i udsigt.

Til gengæld er det justerede overskud på aktie på 4,67 dollar i det forskudte andet kvartal over analytikerkonsensus på 4,52 dollar.

- I løbet af kvartalet pressede højere renter og større makroøkonomisk usikkerhed forbrugernes efterspørgsel mere bredt, hvilket resulterede i et svagere forbrug på tværs af boligforbedringsprojekter, udtaler administrerende direktør Ted Decker i regnskabet.

Samlet set bedømmer investorerne meldingerne til et fald på 0,2 pct., mens konkurrenten Lowe's åbner 0,3 pct. lavere.

BAXTER SÆLGER NYRESUNDHEDSFORRETNING FOR 3,8 MIA. DOLLAR

Den amerikanske sundhedskoncern Baxter har indgået endelig aftale om salg af sine forretningsaktiviteter inden for nyrelidelser til investeringsselskabet Carlyle.

Salgsprisen er 3,8 mia. dollar, eller 26 mia. kr.

Baxter, der har en markedsværdi på cirka 18 mia. dollar, er efterfølgende dykket 4,8 pct.

Forretningsområdet vil blive drevet videre under navnet Vantive. Virksomheden har mere 23.000 ansatte på verdensplan og omsatte sidste år for 4,5 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire