Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg opjusterer trods skuffende toplinjevækst - bundlinjen overrasker positivt

13/8 17:50

En stor sportssommer lakker langsomt mod enden, og for Carlsberg har det givet håb om et godt ølsalg. Det gælder ikke mindst i de måneder, der indgår i halvårstallene, og som det danske bryggeri lægger frem tirsdag aften efter børslukketid.

I årets første seks måneder har Carlsberg samlet solgt øl og drikkevarer for 38.766 mio. kr. mod 37.788 mio. i samme periode sidste år. Analytikerne havde ventet et salg for 39.366 mio. kr.

I mængder var der tale om et salg på 53,4 mio. hektoliter øl og 12,3 mio. hektoliter andre drikkevarer i første halvår af 2024 mod 52,4 mio. hektoliter øl og 12,4 mio. hektoliter læskedrikke de første seks måneder året forinden. Analytikerne havde ventet et samlet salg på 66 mio. hektoliter - en sjat mere end de rapporterede 65,7 mio. hektoliter.

Flere analytikere har tidligere på året spået, at Carlsberg i årets løb skulle løfte forventningerne, da netop de mange sportsbegivenheder og det medfølgende salg af våde varer kunne byde på en positiv overraskelse. Omvendt har dårligt vejr og svigtende momentum også langsomt fået de forventninger til at forstumme.

Imidlertid løfter Carlsberg sin prognose for 2024 til en organisk vækst i driftsresultatet på 4-6 pct.

Tidligere så selskabet en organisk vækst i driftsresultatet, EBIT, på 1-5 pct. Forud for regnskabet var konsensus blandt analytikerne en vækst på 6,5 pct.

I første halvår tjente Carlsberg 6336 mio. kr. målt på driftsresultat før særlige poster mod 6272 mio. kr. i samme periode sidste år.

Bundlinjen viste et overskud på 4448 mio. kr., hvor analytikerne havde sigtet efter 3950 mio. kr. Det skal ses i forhold til et overskud på 4155 mio. kr. i perioden sidste år.

.\\˙ MarketWire