Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Citi ser kursfald for Carlsberg onsdag - Opjustering opvejer ikke svagt kvartal

14/8 06:34

Carlsberg kom tirsdag efter markedets lukning med sit regnskab for andet kvartal, og det indeholdt en opjustering af forventningerne til en organisk vækst i driftsresultatet på 4-6 pct. i 2024 mod tidligere 1-5 pct.

Den ellers positive nyhed vil dog næppe være nok til at sikre aktien kursfremgang onsdag, mener Citi, fordi andet kvartal var svagere end ventet, da dårligt vejr ramte øltørsten i Europa og i Kina, ligesom de kinesiske forbrugere samtidig er under pres.

- Taget de sløje resultater og den svagere baggrund i Kina i betragtning, forventer vi, at aktien vil handle lavere, konkluderer analytiker Simon Hales i en kommentar.

Det er samtidig også værd at bemærke, at den nye forventning til driftsindtjening fortsat ligger under konsensus på en organisk vækst i EBIT på 6,5 pct.

Analytikeren regner derfor med, at estimaterne hos analytikerne generelt vil blive sat ned, men på grund af en god start på tredje kvartal og opjusteringen, vil det dog ske i begrænset omfang.

Trods det fremhæver Citi, at Carlsberg efter årets første seks måneder har leveret en fremgang i driftsindtjeningen på niveau med konsensus på 4,7 pct., selv om salget altså har været udfordret, og selv om markedsføringsudgifterne er blevet sat i vejret, men fordi den danske bryggerikæmpe ellers holder omkostningsudviklingen i kort snor.

Citi har fortsat en købsanbefaling af aktien i Carlsberg med et kursmål på 1075 kr., hvilket indikerer et potentiale på knap 34 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs, som efter en stigning på 0,3 pct. endte i 804,40 kr.

.\\˙ MarketWire