Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Carlsberg kan falde trods opjustering - Lyspunkt i rødt Vestas-regnskab

14/8 08:21

Der er flere store regnskaber på programmet onsdag morgen - selv om Carlsberg tirsdag eftermiddag utidigt skød proppen af bryggeriets regnskab for andet kvartal.

Regnskabet bød på en opjustering af forventningerne, men det er ikke nødvendigvis nok til at sende aktien op. Det vurderer flere analytikere.

Derudover er der nyt fra Vestas, der er kommet ud af andet kvartal med et stort underskud. Det er dog ikke uventet, i og med at vindmølleproducenten mandag nedjusterede forventningerne og fremlagde et par foreløbige tal. Der dog et lyspunkt i det ellers røde regnskab, da ordrepriserne i kvartalet var markant højere end ventet.

Blandt sidepapirerne har både DFDS, Netcompany, Matas og Svitzer fremlagt tal, hvor sidstnævnte oppræciserer forventningerne.

Ser man på de udenlandske markeder, er der lagt op til en grøn åbning af C25-indekset. Det toneangivende tyske DAX-indeks indikeres op med 0,2 pct. inden start, og i USA lukkede de ledende indeks med markante stigninger tirsdag oven på lovende tal for producentpriserne.

Det var også med til at sende C25-indekset op med solide 1,3 pct. til 1951,79.

Når morgenens regnskabsstorm har lagt sig vil investorernes øjne blive rettet mod USA, hvor der kl. 14.30 offentliggøres inflationstal for juli. Her ventes der en aftagende kerneinflation, og markedet håber at blive bekræftet i, at alt nu er på plads til, at den amerikanske centralbank kan begynde at sænke renten til september.

CARLSBERG SKUFFER TRODS OPJUSTERING

Carlsberg opjusterede tirsdag eftermiddag forventningerne til hele året, men det er formentlig ikke nok til at opveje et ellers lidt sløjt regnskab for andet kvartal. Det vurderer det amerikanske finanshus Citi.

- Taget de sløje resultater og den svagere baggrund i Kina i betragtning, forventer vi, at aktien vil handle lavere, konkluderer analytiker Simon Hales i en kommentar.

Carlsberg løftede prognosen for den organiske vækst i driftsresultatet til 4-6 pct. mod tidligere 1-5 pct.

De løftede forventninger ligger dog fortsat under konsensus blandt analytikerne på 6,5 pct.

På de brede linjen skuffede omsætningen i andet kvartal, mens både bundlinjen og driftsindtjeningen landede over det ventede.

Carlsberg-aktien lukkede tirsdag med et plus på 0,4 pct. i 804,40 kr. inden offentliggørelsen af regnskabet.

VESTAS MED UNDERSKUD

Vestas har - som der også var flaget for på forhånd - leveret under det ventede i andet kvartal. Med foreløbige tal der viste en driftsmargin på negative 5,6 pct., var der lagt i kakkelovnen til et svært kvartal.

Det bekræftes af et underskud i andet kvartal på 156 mio. kr. mod en forventning - vel at mærke inden de foreløbige tal - om et overskud på 54 mio. kr. blandt analytikerne.

Et lyspunkt i kvartalet var, at møllepriserne landede markant højere end ventet. Samlet var kvartalets ordreindgang på 3596 megawatt, hvilket var som ventet, men der gemmer sig en positiv overraskelse i ordreindgangen målt i euro, som opgøres til 4,4 mia. euro. Det er noget over analytikernes forventninger på 3,82 mia. euro

Vestas lukkede tirsdag med et plus på 3,5 pct. til 157,60 kr. Det kommer dog på bagkant af et fald på 7,8 pct. mandag, da selskabet nedjusterede forventningerne.

NETCOMPANY BEDRE END VENTET

It-selskabet Netcompany klarede sig generelt bedre end ventet i andet kvartal, hvor både omsætning og driftsindtjeningen slog analytikernes forventninger. Samtidig voksede overskuddet til 118,8 mio. kr. efter skat fra 55 mio. kr. i samme kvartal året inden. Her var der ventet 115 mio. kr. hos analytikerne.

Netcompany-aktien steg tirsdag 0,9 pct. til 279,60 kr.

DFDS viste derimod lidt mere skuffende takter, og både driftsposten og bundlinjen skuffede trods en voksende omsætning.

Overskuddet faldt i andet kvartal til 288 mio. kr. fra et overskud året inden på 537 mio. kr. Det var en del under analytikernes konsensus på 537 mio. kr.

DFDS lukkede tirsdag med et fald på 0,3 pct. til 185,30 kr.

Derudover har også slæbebådsrederiet Svitzer samt Matas aflagt tal.

Hos Svitzer bliver forventningerne til året oppræciseret, så både omsætningen og indtjeningen (EBITDA) begge ventes at lande i den høje ende af forventningsspændet.

Materialistkæden Matas kunne i andet kvartal fremvise en solid vækst over hele linjen, og overskuddet voksede til 59 mio. kr. fra 49 mio. kr. året inden.

Svitzer steg tirsdag 0,5 pct. til 256,20 kr., mens Matas gik frem med 0,3 pct. til 119,60 kr.

BAVARIAN FÅR PRIORITERET GENNEMGANG

Blandt de få ikke regnskabsrelaterede nyheder kan Bavarian Nordic glæde sig over, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har valgt at forkorte godkendelsesprocessen for selskabets vaccinekandidat mod chikungunyavirus ved at give en såkaldt "priority review".

Meldingen kom tirsdag aften, hvor Bavarian også kunne fortælle om en ordre på 175.420 doser af sin MVA-BN-vaccine mod mpox fra European Health Emergency Preparedness and Response Authority, HERA.

Aktien steg tirsdag 2,8 pct. til 198,55 kr.


.\\˙ MarketWire