Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-topchef ser højere møllepriser og pengestrømme understrege positiv udvikling

14/8 08:26

Vestas overrasker markant positivt med møllepriserne på kontrakterne i andet kvartal, og det er da også et punkt, som vindmølleproducentens topchef, Henrik Andersen, fremhæver sammen med kvartalets positive pengestrømme.

- Vores ordreindgang havde en gennemsnitlig salgspris på 1,21 mio. euro per megawatt og voksede med mere end 50 pct. i forhold til året før, hvilket sammen med et justeret frit cash flow på mere end 0,5 mia. euro understreger den positive udvikling i Power Solutions og vores fortsat stærke kommercielle disciplin, siger Henrik Andersen i regnskabet for andet kvartal onsdag morgen.

Samlet var kvartalets ordreindgang på 3596 megawatt, hvilket var som ventet, men ordreindgangen målt i euro var noget højere end ventet på 4,4 mia. euro.

Analytikerne havde estimeret en ordreindgang på 3,82 mia. euro og en gennemsnitlig møllepris på 1,06 mio. euro per megawatt.

I samme kvartal sidste år fik Vestas ordrer på 2333 megawatt med en værdi på 2,5 mia. euro.

Tidligere på ugen skuffede Vestas ved at nedpræcisere forventningerne til 2024 som følge af øgede omkostninger i serviceforretningen, men det blev til dels udlignet af en stor forbedring i Power Solutions, som omfatter salg, produktion og installation af vindmøller.

I andet kvartal skabte Power Solutions et driftsresultat, EBIT, før særlige poster på 19 mio. euro, svarende til en driftsmargin på 0,7 pct. I samme kvartal året før var driftsresultatet på minus 175 mio. euro og marginen på minus 6,9 pct.

.\\˙ MarketWire