Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Stilstand inden eftermiddagens amerikanske inflationstal

14/8 08:48

Alle øjne er onsdag rettet mod eftermiddagens amerikanske inflationsrapport fra juli, som investorerne håber vil bekræfte den tendens, som tirsdagens tal for producentpriserne viste.

Stigningen i de amerikanske producentpriserne aftog mere end ventet hos økonomerne, og det udløste rentefald på begge sider af Atlanten.

Derfor hersker der også en afventende stemning på obligationsmarkedet onsdag morgen.

Her åbner den tiårige danske statsobligation med samme rente, som den lukkede med tirsdag, på 1,17 pct.

Klokken 14.30 bliver spændingen så udløst, når inflationsrapporten offentliggøres.

Her venter økonomerne, at inflationen vil være uændrede 3,0 pct. på årsbasis og vise en lille stigning på 0,2 pct. sammenlignet med måneden inden.

Kerneinflationen - altså fraregnet priser på energi og fødevare - ventes at aftage til 3,2 pct. fra 3,3 pct. på årsbasis og stige med 0,2 pct. sammenlignet med juni.

- Vi venter, at de gode takter fortsætter i juli med en stigning på 0,2 pct i forhold til juni. Stiger kerneinflationen mindre, end vi venter, kan det presse renterne ned. Den seneste tids markedsuro har dog allerede udløst store forventninger til rentefald i USA. Det kan tage toppen af, hvor meget renterne kan falde, hvis inflationen lander under forventningerne, lyder vurderingen fra Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank.

Inden de amerikanske inflationstal kommer der også foreløbige tal for BNP-væksten i eurozonen i andet kvartal.

Her ventes en stigning på 0,3 pct., og skulle væksten vise sig at være højere end det, kan det presse renterne op og styrke euroen, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire