Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS-topchef om andet kvartal: Svære markeder og interne udfordringer bag skuffelse

14/8 08:57

DFDS var ramt af udfordringer fra flere kanter i sit andet kvartal, hvor fortsat overkapacitet og omkostningspres tyngede indtjeningen trods organisk vækst i begge divisioner.

- Vi har set god organisk vækst. Det er vi glade for, fordi det er en af de vigtigste søjler i vores strategi, at vi fokuserer på organisk vækst ... men det har ikke udmøntet sig i den indtjening, vi havde håbet på, og det skyldes, at vi ikke er i stand til på færgesiden at få dækket de ekstraomkostninger ved at drive færgedrift med øgede omkostninger til dokning og øget omkostninger i det hele taget, fortæller administrerende direktør i DFDS, Torben Carlsen, til MarketWire.

Færgeselskabet havde allerede 22. juli flaget for tilbagegang i andet kvartal, da forventningerne til driftsoverskuddet blev sænket med henvisning til lavere fragtaktivitet.

Også i tredje kvartal venter DFDS udfordringer.

- Alt i alt et skuffende kvartal - dog ikke så langt fra vores oprindelige forventninger. Så nedjusteringen skyldes også, at når vi ser frem, ser vi en lidt senere økonomisk fremgang, end vi først havde antaget. Vi kan se et relativt hårdt tredje kvartal også, uddyber topchefen.

Udfordringerne i tredje kvartal skyldes derudover også en lav aktivitet i den europæiske industri, som ventes at fortsætte op mod halvandet kvartal endnu.

Som et lyspunkt ser DFDS dog også tegn på stigende vækst på sine to største markeder, England og Tyrkiet.

- Det går vi ud fra begynder at påvirke os positivt i fjerde kvartal og især i 2025, siger DFDS' administrerende direktør.

BÅDE EKSTERNE OG INTERNE UDFORDRINGER

Foruden udefrakommende udfordringer har DFDS i andet kvartal også været negativt påvirket af, at selskabet på nogle områder "ikke har haft den operationelle standard eller kvalitet", som man normalt er vant til.

- Vi har en forretningsenhed i Logistics, som er blevet ramt - dels uden egen skyld af kunders flow, der har ændret sig, og samtidig har vi fået nye kunder, hvor vi måske ikke helt har forstået kompleksiteten, og det har så skabt nogle sneboldeffekter, der har været hårde ved os i Danmark især, forklarer Torben Carlsen.

Derudover har DFDS i kvartalet oplevet en kundeudvikling, der blandt andet har betydet en lavere udnyttelse af selskabets varehuse i Mellemeuropa. Det arbejdes der på at løse ved at finde nye kunder, meddeler topchefen.

VIL FASTHOLDE KUNDER

Topprioriteten for DFDS er nu at fastholde kunderne i begge divisioner, Logistics og Ferry. I færgeforretningen skal det ske ved fortsat at yde den "bedste service på markederne" gennem et højt serviceniveau og et konkurrencedygtigt omkostningsbillede.

På logistiksiden oplever DFDS, at den store overkapacitet er ved at fortage sig, og derfor skal der nu arbejdes på at sikre, at man får "de rigtige priser".

Dertil arbejdes der på at sende omkostningerne videre til kunderne. Overordnet ser DFDS en gradvis bedring af mulighederne for det, selv om der er enkelte områder på nogle markeder med stor overkapacitet på færgenetværker, der begrænser mulighederne.

.\\˙ MarketWire