Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Carlsberg trods forudsigelser og stiger - Bavarian sendt til tops

14/8 09:25

Morgenen har stået i regnskabernes tegn med tal fra blandt andet Vestas og Netcompany samt Carlsberg, der sendte sine tal for andet kvartal ud efter lukketid tirsdag.

Sidstnævnte får en pæn modtagelse, til trods for at flere analytikere havde spået kursfald efter et lidt sløjt andet kvartal, der dog bød på en opjustering af forventningerne.

Vestas åbner med et mindre minus, efter at regnskabet viste et stort underskud i andet kvartal. Det var dog også varslet på forhånd, da mølleproducenten mandag nedjusterede forventningerne. Et lyspunkt i onsdagens regnskab er dog ordrepriserne, der lander markant højere end ventet.

Det brede C25-indeks åbner med et plus på 0,3 pct. i 1958,41

Når morgenens regnskabsstorm har lagt sig vil investorernes øjne blive rettet mod USA, hvor der kl. 14.30 offentliggøres inflationstal for juli. Her ventes der en aftagende kerneinflation, og markedet håber at blive bekræftet i, at alt nu er på plads til, at den amerikanske centralbank kan begynde at sænke renten til september.

BAVARIAN I VEJRET

Det er dog ikke et af de regnskabsaktuelle selskaber, der indtager topplaceringen i C25. Bavarian Nordic var nemlig tirsdag aften på banen med en stor ordre på selskabets mpox-vaccine, og mandag rapporterer flere medier, at de afrikanske sundhedsmyndigheder, Africa CDC, har erklæret en ny og mere smitsom variant af mpox som en nødsituation for folkesundheden i Afrika.

Det sender aktien op med 7,1 pct. til 212,70 ved åbningen.

CARLSBERG STIGER EFTER OPJUSTERING

Carlsberg opjusterede tirsdag eftermiddag forventningerne til hele året, og det er nok til at sende aktien op fra start. Optimismen er dog dalet fra de indledende handler, og aktien ligger godt et kvarter efter åbningen oppe med beskedne 0,3 pct. i 806,60 kr.

Opjusteringen er da heller ikke nok til at få analytikerne til at klappe i hænderne.

- Taget de sløje resultater og den svagere baggrund i Kina i betragtning, forventer vi, at aktien vil handle lavere, konkluderer Citi-analytiker Simon Hales i en kommentar.

Carlsberg løftede prognosen for den organiske vækst i driftsresultatet til 4-6 pct. mod tidligere 1-5 pct. De løftede forventninger ligger dog fortsat under konsensus blandt analytikerne på 6,5 pct.

På de brede linjer skuffede omsætningen i andet kvartal, mens både bundlinjen og driftsindtjeningen landede over det ventede.

VESTAS MED UNDERSKUD

Vestas har - som der også var flaget for på forhånd - leveret en skuffende præstation i andet kvartal. Med foreløbige tal der viste en driftsmargin på negative 5,6 pct., var der lagt i kakkelovnen til et svært kvartal.

Det bekræftes af et underskud i andet kvartal på 156 mio. kr. mod en forventning - vel at mærke inden de foreløbige tal - om et overskud på 54 mio. kr. blandt analytikerne.

Et lyspunkt i kvartalet var, at møllepriserne landede markant højere end ventet. Samlet var kvartalets ordreindgang på 3596 megawatt, hvilket var som ventet, men der gemmer sig en positiv overraskelse i ordreindgangen målt i euro, som opgøres til 4,4 mia. euro. Det er noget over analytikernes forventninger på 3,82 mia. euro

Aktien ligger ved åbningen svagt nede med et fald på 0,5 pct. til 156,80 kr.

NETCOMPANY BRAGER OP

It-selskabet Netcompany brager op fra start med et plus på 9,7 pct. til 306,60 kr., efter at selskabet leverede bedre end ventet i andet kvartal.

Samtidig voksede overskuddet til 118,8 mio. kr. efter skat fra 55 mio. kr. i samme kvartal året inden. Her var der ventet 115 mio. kr. hos analytikerne.

DFDS viste derimod lidt mere skuffende takter, og både driftsposten og bundlinjen skuffede trods en voksende omsætning.

Overskuddet faldt i andet kvartal til 288 mio. kr. fra et overskud året inden på 537 mio. kr. Det var en del under analytikernes konsensus på 537 mio. kr.

DFDS falder 0,8 pct. til 183,90 kr.

Derudover har også slæbebådsrederiet Svitzer samt Matas aflagt tal.

Hos Svitzer bliver forventningerne til året oppræciseret, så både omsætningen og indtjeningen (EBITDA) begge ventes at lande i den høje ende af forventningsspændet.

Investorerne kvitterer ved at sende aktien op med 1,8 pct. til 260,90 kr.

Materialistkæden Matas kunne i andet kvartal fremvise en solid vækst over hele linjen, og overskuddet voksede til 59 mio. kr. fra 49 mio. kr. året inden.

Aktien stiger 5,2 pct. til 125,40 kr.


.\\˙ MarketWire