Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten stiger frem mod amerikanske inflationstal

14/8 11:43

Onsdagens helt store begivenhed set med finansielle øjne er eftermiddagens amerikanske inflationsrapport fra juli, som investorerne håber vil bekræfte den tendens, som tirsdagens tal for producentpriserne viste.

Stigningen i de amerikanske producentpriserne aftog mere end ventet af økonomerne, og det udløste rentefald på begge sider af Atlanten.

Onsdag middag stiger den toneangivende tiårige danske rente 2 basispoint til 2,19 pct. efter tirsdagens fald på 6 basispoint.

Klokken 14.30 bliver spændingen så udløst, når inflationsrapporten offentliggøres.

Her venter økonomerne, at inflationen vil være uændret på 3,0 pct. på årsbasis og vise en lille stigning på 0,2 pct. sammenlignet med måneden inden.

Kerneinflationen - altså fraregnet priser på energi og fødevare - ventes at aftage til 3,2 pct. fra 3,3 pct. på årsbasis og stige med 0,2 pct. sammenlignet med juni.

Inden de amerikanske inflationstal er der landet tal for industriproduktionen i eurozonen i juni, der faldt med 0,1 pct. fra måneden før, mens den faldt med 3,9 pct. sammenlignet med juni sidste år.

Dermed skuffede produktionen, da der var ventet fremgang i juni. Konsensus var ifølge Bloomberg News en stigning i produktionen på 0,5 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 2,9 pct.

.\\˙ MarketWire