Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Grønne markeder midt i regnskabssæson - amerikansk inflation afventes

14/8 12:17

Der er grønt så langt øjet rækker på de europæiske børser onsdag middag, på en dag hvor regnskaberne fortsat står i kø, og der igen ventes på amerikanske nøgletal - denne gang på inflationen.

En række positive regnskaber løfter risikoappetitten, og midt på dagen stiger det brede aktieindeks Stoxx 600 1,4 pct.

Underindekset rejse og fritid stiger 2,8 pct., det største plus blandt sektorerne, løftet af en stigning på 8,6 pct. i Flutter, da verdens største online bettingfirma har løftet forventningerne til året efter et bedre end ventet andet kvartal.

Humøret på aktiemarkederne tog til allerede tirsdag, hvor de amerikanske producentpriser steg mindre end ventet i juli. Det har forstærket tilliden til, at en aftagende inflation kan få den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at sænke renten snart.

- Investorer er meget nervøse ved hver dataudgivelse, fordi de spørger, om det bare er en gradvis afmatning, eller om det er begyndelsen på en recession, siger Thomas Gehlen, markedsstrateg hos SG Kleinwort Hambros, til Reuters.

- Volatiliteten vil fortsat være høj, og markederne vil fortsat være følsomme over for makroøkonomiske data i løbet af de næste par uger, vurderer han.

Samlet stiger det brede Stoxx 600-indeks med 1,7 pct. onsdag middag.

Aktionærerne i schweiziske Straumann kan finde de store smil frem efter selskabets regnskab for andet kvartal, der var bedre end ventet.

Aktien for producenten af tandimplantater ligger som den mest stigende i indekset med et plus på 11,6 pct.

Også på børsen i Zurich har den schweiziske storbank UBS fremgang.

Storbanken har med flere træskolængder slået analytikernes forventninger med et overskud i andet kvartal på 1,1 mia. dollar. mod ventet 528 mio. dollar.

Aktien stiger 3,1 pct. i middagshandlen.

I den modsatte ende af indekset ligger danske Carlsberg i bund med et fald på 4 pct. Bryggeriaktien opjusterede ellers i regnskabet for andet kvartal forventningerne til hele 2024 - men selv om Carlsberg nu venter en organisk vækst i driftsresultatet (EBIT) på 4-6 pct. mod 1-5 pct. tidligere, ligger det fortsat under analytikernes forventninger inden regnskabet på 6,5 pct.

.\\˙ MarketWire