Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Uro frem mod inflationstal - Nvidia fortsætter frem mens Alphabet trækkes ned

14/8 14:19

Det er små skridt på stedet på Wall Street onsdag, før startskuddet for aktiehandlen starter onsdag. De ledende indeks ligger og bølger omkring uændret, frem mod eftermiddagens offentliggørelse af den amerikanske inflation i juli.

Det kan nemlig påvirke den amerikanske centralbanks ageren i forhold til tempoet i kommende rentenedsættelser, alt efter om inflationen går op eller ned i gear.

Kerneinflationen i juli ventes at aftage til 3,2 pct. mod 3,3 pct. måneden før.

- Inflationen er landet under det ventede fra april til juni, mens løntakten er aftaget mere, end økonomerne havde forventet, siger Stefan Koopman, makrostrateg hos Rabobank, til Reuters.

- Vi forventer, at Federal Reserve vil sænke renten til september, primært på grund af den stigende arbejdsløshed og som en sikkerhedsforanstaltning mod en potentiel recession, siger han.

Markedet venter, at centralbanken vil begynde sin cyklus med lempelser af pengepolitikken på mødet den 17.-18. september, men de er næsten ligeligt fordelt mellem, om det med en rentenedsættelse på 25 eller 50 basispoint ifølge CME Fedwatch Tool. Lige nu ligger renten i 5,25-5,50 pct.

DATAORIENTEREDE MARKEDER

Tirsdag steg de amerikanske aktier kraftigt, da en måling af prisstigningstakten i fremstillingsindustrien skabte øget håb om en blød landing af den amerikanske økonomi.

Producentpriserne steg lidt mindre end ventet i juli, hvilket bekræfter, at inflationen i USA er aftagende, og at der snart kan komme rentesænkninger.

Det brede S&P 500-indeks steg tirsdag med 1,7 pct., mens Dow Jones gik frem med 1,0 pct., og Nasdaq klarede sig allerbedst med et plus på hele 2,4 pct.

Og med medvind til megacap- og teknologiaktierne er næsten det meste af de seneste uger tab genvundet.

NVIDIA FORTSÆTTER FREM

Tirsdag steg chipkæmpen Nvidia på 6,5 pct. Men trods store stigninger både mandag og tirsdag er Nvidia stadig omtrent 15 pct. fra sin rekord fra juni, da aktien også ganske kortvarigt var verdens mest værdifulde. Efter tilbagefaldet er investorerne imidlertid igen begyndt at se frem mod endnu et muligt stærkt kvartalsregnskab den 28. august.

Nvidia stiger 1,7 pct. i formarkedet.

Inden for it var der tirsdag også et løft til Apple på 1,7 pct., og Microsoft steg desuden 1,8 pct. De to aktier henholdsvis falder 0,1 pct. og stiger 0,2 pct. frem mod handelsstart onsdag.

Google-moderselskabet Alphabet indikeres 1,4 pct. lavere efter et plus på 1,2 pct. tirsdag. Det sker på nyheden om, at det amerikanske justitsministerium ser på, om det er muligt at splitte Google op.

Overvejelserne er et af alternativerne på bordet i ministeriet, efter at det tidligere i august vandt en markant sejr ved en distriktsdomstol, som fandt, at Google havde monopoliseret det digitale søgemarked.

Det ville i givet fald være første gang i mere end to årtier, at myndighederne vil forsøge at gennemtvinge en opsplitning.

KELLOGG'S KØBT AF MARS

Kellanova, der tidligere var kendt under navnet Kellog's, har accepteret et købstilbud fra den familieejede fødevaregigant Mars på næsten 36 mia. dollar eller 83,50 dollar per Kellonova-aktie.

Aktien lukkede tirsdag i 74,50 dollar og sendes i formarkedet op med 7,9 pct. til 80,11 dollar.

Kellanova står bag en række kendte snacks som Kellogg's cornflakes, Pop-tarts og Pringles.

Efter et plus på 24,5 pct. til Starbucks tirsdag, køles begejstringen en anelse onsdag, hvor aktien indikeres et fald på 0,3 pct.

Kaffekæden steg på nyheden om, at den har lokket Chipotles succesfulde topchef, Brian Niccol, over som direktør.

Chipotle stiger 0,7 pct. mod et tungt minus på 7,5 pct. tirsdag.

.\\˙ MarketWire