Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Grøn start efter betrykkende inflationstal - Nvidia i plus - Google går modsat

14/8 15:39

Handlerne på Wall Street sender i de første handler onsdag de ledende indeks i grønt. Det sker på bagkant af friske inflationstal for juli, der landede en time før handelsstart.

I de første handler går S&P 500-indekset 0,1 pct. frem, Nasdag øger 0,2 pct., og Dow Jones ligger 0,1 pct. højere efter pæne plusser tirsdag på mellem 1,0-2,4 pct., da en måling af prisstigningstakten i fremstillingsindustrien skabte øget håb om en blød landing af den amerikanske økonomi.

Onsdag landede inflationen i juli så på 2,9 pct. på årsbasis i juli - det laveste niveau i mere end tre år - mod ventet 3,0 pct. blandt økonomer ifølge Bloomberg News. I juni var inflationen 3 pct.

Samtidig udviklede kerneforbrugerpriserne, der fraregner udviklingen i fødevare- og energipriser, sig som forudset med en stigning på 3,2 pct. på årsbasis i juli.

- Dagens tal har ikke rykket meget ved investorernes forventninger om, at der er markante rentenedsættelser i sigte fra den amerikanske centralbank. Sandsynligheden for at der bliver trukket en stor rentenedsættelse op af hatten i september er der stadig, og det har dagens tal ikke ændret på, skriver Bjørn Tangaa Sillemann, chefanalytiker i Danske Bank.

Og fra Sydbank peger Søren Kristensen på, at udviklingen i inflationen kan betyde, at chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, på centralbankens pengepolitiske konference Jackson Hole senere i august vil stille investorerne en rentenedsættelse i udsigt i september, selv om inflationen fortsat er til den høje side.

Markedet venter, at centralbanken vil begynde sin cyklus med lempelser af pengepolitikken på mødet den 17.-18. september, men de er næsten ligeligt fordelt mellem, om det med en rentenedsættelse på 25 eller 50 basispoint ifølge CME Fedwatch Tool. Lige nu ligger renten i 5,25-5,50 pct.

NVIDIA FORTSÆTTER FREM

Onsdag stiger chipkæmpen Nvidia med 1,4 pct. efter et plus tirsdag på 6,5 pct. Men trods store stigninger både mandag og tirsdag er Nvidia stadig omtrent 15 pct. fra sin rekord fra juni, da aktien også ganske kortvarigt var verdens mest værdifulde.

Efter tilbagefaldet er investorerne imidlertid igen begyndt at se frem mod endnu et muligt stærkt kvartalsregnskab den 28. august.

Google-moderselskabet Alphabet dykker 0,7 pct. i de første handler efter et plus på 1,2 pct. tirsdag.

Det sker på nyheden om, at det amerikanske justitsministerium ser på, om det er muligt at splitte Google op.

Overvejelserne er et af alternativerne på bordet i ministeriet, efter at det tidligere i august vandt en markant sejr ved en distriktsdomstol, som fandt, at Google havde monopoliseret det digitale søgemarked.

Det ville i givet fald være første gang i mere end to årtier, at myndighederne vil forsøge at gennemtvinge en opsplitning.

KELLOGG'S KØBT AF MARS

Kellanova, der tidligere var kendt under navnet Kellog's, har accepteret et købstilbud fra den familieejede fødevaregigant Mars på næsten 36 mia. dollar eller 83,50 dollar per Kellonova-aktie.

Aktien stiger 7,4 pct. til 80 dollar i den indledende handel onsdag.

Kellanova står bag en række kendte snacks som Kellogg's cornflakes, Pop-tarts og Pringles.

Efter et plus på 24,5 pct. til Starbucks tirsdag, køles begejstringen en anelse onsdag, hvor aktien falder 0,6 pct.

Kaffekæden steg på nyheden om, at den har lokket Chipotles succesfulde topchef, Brian Niccol, over som direktør.

Chipotle stiger 0,7 pct. mod et tungt minus på 7,5 pct. tirsdag.

.\\˙ MarketWire