Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til stort set uændret rente

15/8 07:17

Der er udsigt til en åbning på obligationsmarkedet med uændret til svagt stigende rente. Torsdagens vigtigste nøgletal er det amerikanske detailsalg.

Onsdagens helt store begivenhed på nøgletalsfronten var den amerikanske inflationsrapport fra juli. Den landede mere eller mindre som ventet - endda med en svagt faldene inflation - og formiddagens rentestigning gik i sig selv.

Den danske tiårige statsrente endte med et lillebitte fald på 1 basispoint i 2,16 pct.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt onsdag ligeledes 1 basispoint til 3,84 pct. Det var 2 basispoint over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Det niveau holder sig torsdag ved 7-tiden i Asien.

AMERIKANSK DETAILSAG I FOKUS

Detailsalget i USA ventes i juli at vise en stigning på 0,4 pct. på månedsbasis mod uændret i juni. Eksklusive bilsalg ventes en stigning på 0,1 pct. mod 0,4 pct. i juni i følge estimater fra Bloomberg News.

- Detailsalget i USA har vist forholdsvis afdæmpede signaler i de seneste måneder. Den overordnede tendens har været stigende, men i et ganske moderat omfang, konstaterer seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

Skulle detailsalget falde, kan det presse renterne ned og puste til bekymringerne for en mere udtalt vækstafbøjning i den amerikanske økonomi.

.\\˙ MarketWire