Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/CFO: Alle omstillingsaktiviteter vi har gennemført begynder at virke

15/8 09:20

FLSmidth ser tilbage på et halvår, hvor gennemførte omstillinger giver fremdrift i begge forretningsenheder - Mining og Cement.

- Alle de omstillingsaktiviteter, vi har gennemført, begynder at virke, konstaterer ingeniørkoncernens finansdirektør, CFO, Roland Andersen, i et interview med MarketWire i forlængelse af kvartalsregnskabet torsdag morgen.

- Indtjening fortsætter op i vores mineforretning, og vores ordreindtag i serviceforretningen stiger. Det er alle de vigtige parametre for os, siger finansdirektøren.

Som FLSmidth bemærkede allerede i forbindelse med det foreløbige regnskab onsdag i sidste uge, så ses fortsat tøven i markedet for mineudstyr, erkender Roland Andersen.

- Men alle de andre store ting går i den rigtige retning, fremhæver han.

MEDICINEN VIRKER I CEMENT

Det gælder også for Cement, påpeger Roland Andersen.

- Medicinen virker der. Vores servicesalg stiger, indtjeningen stiger og omkostningerne kommer ned. Det går godt, og det forventer vi også, at det vil fremadrettet, og det er derfor, vi opjusterer forventningerne siger finansdirektøren

- Vi har taget omkostninger ud, og vi har taget de projekter, som har været tabsgivende eller som har været forbundet med store risici ud. Og når man laver så store omstillinger, så begynder det at virke, uddyber han.

BUSINESS IMPROVEMENTS

I begge forretningsområder begrundes fremgang med blandt andet "business improvementS",

- Vi har brugt de sidste to-tre år på at gennemgå vores produktportefølje, og vi har jo specielt i Cement, men også i Mining nogle meget store projekter - anlægsordrer - som typisk ikke har så store marginer, men rigtig store risici. Det er simpelthen ikke god forretning. Så det har vi trukket os ud af. Det betyder, at noget af den omsætning, vi har mistet på toppen, den har nærmest været tabsgivende, forklarer Roland Andersen.

Derudover har FLSmidth øget salgsindsatsen i forhold til de produkter, koncernen faktisk tjener flere penge på, og salgsindsatsen i serviceforretningen er ifølge finansdirektøren lykkes rigtig godt.

- Det er en lønsom og mindre risikofyldt del af forretningen. Og så har vi justeret Vores omkostningsbase, siger Roland Andersen.

- Men der er mere effektivisering af gøre i begge forretninger, erkender han.

.\\˙ MarketWire