Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: C25-plus trukket af Bavarian trods stort fald til Ørsted

15/8 09:24

Det danske aktiemarked åbner torsdag i fin form, mens formen for de enkelte aktier er meget forskellig. Bavarian fortsætter til vejrs, mens Ørsted straffes for et skuffende kvartal med mia. nedskrivninger. Også Demants tal fra sent onsdag bedømmes negativt

Torsdag efter omkring 15 minutters handel ligger C25-indekset 0,3 pct. højere i 1962,91 efter et plus onsdag på 0,3 pct.

BAVARIAN HØJERE EFTER GLOBAL SUNDHEDSKRISE

Bavarian Nordic steg onsdag 12,4 pct. til 223,10 kr. og aktien fortsætter i vejret torsdag med 11,8 pct. til 249 kr, efter at WHO sent onsdag aften erklærede en global sundhedskrise relateret til mpox, abekopper, for anden gang på to år.

Da der tilbage i 2022 senest var erklæret global sundhedskrise, toppede Bavarian-aktien i 401,70 kr.

ØRSTED I BUND

Ørsted har igen underskud på bundlinjen, hvor det endnu en gang er store nedskrivninger, der tynger.

Ørsted har besluttet at droppe videreudviklingen af sit grønne brændstofprojekt FlagshipOne, og det koster 1,5 mia. kr. i nedskrivninger. Derudover koster nedskrivninger på det amerikanske havvindprojekt Revolution Wind 2,3 mia. kr. som følge af forsinkelser.

Det giver et underskud på bundlinjen på 1678 mio. kr. mod ventet ifølge analytikere et overskud på 1596 mio. kr.

Ørsted-aktien falder 6,3 pct. til 295,70 kr.

DEMANT NED EFTER TAL

Bruttoresultatet hos Demant var lidt bedre end ventet, men ellers var regnskabet for første halvår, der blev leveret efter børstid onsdag, uden de store overraskelser i forhold til de tidligere offentliggjorte foreløbige regnskabstal.

Dog oplyste Demant inden regnskabet, at Epos, som Demant stadig ønsker at sælge, skal restruktureres og det koster 400 mio. kr. i engangsomkostninger, så ventes Epos at blive lønsomt på EBIT-niveau i fjerde kvartal. Selskabet vil indgå i nettoresultatet for ikke fortsættende aktiviteter og dermed ikke i de nyligt nedjusterede EBIT-forventninger.

Demant steg 1,3 pct. onsdag, men falder torsdag 1,6 pct. til 261,80 kr.

VESTAS FÅR ORDRE OG LØFTEDE ANBEFALINGER

Vestas har torsdag morgen oplyst, at selskabet har fået en australsk ordre på 285 MW. Dertil har Carnegie og ABG løftet anbefalingerne af aktien ifølge Bloomberg News. Begge finanshuse har løftet til "køb" fra tidligere "hold".

Vestas stiger 2,2 pct. til 158,45 kr.

ZEALAND LØFTER SKØN FOR OMKOSTNINGER

Zealand Pharma løftes 4 pct. til 946 kr. efter sit regnskab for andet kvartal.

Zealand Pharma skruer i regnskabet op for forventningerne til nettodriftsomkostninger i 2024 og ser nu omkostninger i niveauet 1250-1350 mio. kr. Tidligere ventede selskabet nettodriftsomkostninger i niveauet 1100-1200 mio. kr.

ALM BRAND SKUFFER

Alm. Brand Group fastholder sine overordnede forventninger til 2024, der senest blev justeret den 1. juli i forbindelse med den betingede aftale om salg af Energi og Marine for 1,6 mia. kr. til norske Gard. Prognosen for resultatet af de frasolgte aktiviteter skæres imidlertid. Overordnet var regnskabet skuffende.

Alm. Brand-aktien falder 2 pct til 12,52 kr.

FLSMIDTH LIDT NED

Nøgletallene i det kvartalsregnskab, FLSmidth har offentliggjort torsdag morgen, var allerede kendt, efter at ingeniørkoncernen allerede onsdag i sidste uge opjusterede forventningerne og i samme ombæring offentliggjorde en række foreløbige regnskabstal.

Aktien falder 0,5 pct. til 362,40 kr.

TORM UÆNDRET EFTER TAL

Tankrederiet Torm har netop løftet sløret for andet kvartal, og det vidnede om fortsat gode tider for fragt af raffineret olie.

I månederne april, maj og juni har rederiet leveret et driftsresultatet, EBITDA, på 251,1 mio. dollar, hvor der var ventet 255 mio. dollar. Det skal ses i forhold til 237 mio. dollar i samme kvartal året forinden.

Torm-aktien falder marginale 0,6 pct. til 252,20 kr.

Der har også været tal fra Spar Nord, Skjern Bank, Nilfisk og Bioporto. Alle fire falder mellem 0,4 og 3,4 pct.

NOVO UDBETALER UDBYTTE

Novo stiger 0,3 pct. eller 2,90 kr. trods fragang af udbytte på 3,50 kr.

.\\˙ MarketWire