Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian løber fra grønt felt på WHO-melding om mpox

15/8 11:21

Bavarian Nordic er torsdag ved middagstid suverænt i front af det danske C25-indeks, der sendes op efter nogle gode regnskaber og på trods af nogle knap så gode.

Både Zealand Pharma og Torm sendes op efter deres regnskaber, mens Ørsted er bragt i knæ efter nye milliardnedskrivninger.

Også med til at understøtte er en stigning til Novo Nordisk, hvorfra retten til et udbytte på 3,50 kr. per aktie ellers fragår.

Det danske C25-indeks øger torsdag 0,4 pct. til 1965,01.

Og det er ikke kun fra C25, at der er kommet regnskaber - også FLSmidth, Alm. Brand og Spar Nord er blandt en lang, lang række af regnskabsaktuelle selskaber.

I eftermiddag venter nyt om det amerikanske detailsalg, der ved en skuffelse kan punktere den gode stemning, da det igen kan genantænde bekymringer om en recession i USA.

- Detailsalget er i denne situation ret vigtig, fordi vi er nervøse for, om amerikansk økonomi er på vej ned i gear. Der har været noget recessionssnak på det seneste, så det er tal, vi gerne vil se komme nogenlunde ind som ventet og ikke skuffer for meget i hvert fald, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Detailsalget ventes i juli at være vokset med 0,4 pct.

BAVARIAN HØJERE EFTER GLOBAL SUNDHEDSKRISE

Bavarian Nordic er med længder anfører i C25 torsdag med en stigning på 13,0 pct. til 252 kr.

Fremgangen følger en melding fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der har erklæret en global sundhedskrise relateret til mpox, tidligere kendt som abekopper, for anden gang på to år.

Bavarian har som det eneste selskab i verden en vaccine, der er godkendt til behandling af netop mpox.

Selskabet er klar til at levere flere doser af vaccinen, såfremt der bliver lagt ordrer på den, fortæller Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel, til MarketWire.

Onsdag steg vaccineproducenten 12,4 pct.

Også Zealand Pharma er i hopla torsdag med et plus på 5,6 pct. til 960,25 kr. efter sit kvartalsregnskab.

Biotekselskabet regner med at bruge flere penge på driften, men ellers bød regnskabet ikke på større overraskelser.

Tankrederiet Torm har løftet bunden af sine forventninger med 50 mio. dollar for både TCE-omsætningen og driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, i forbindelse med sit regnskab, der var en smule svagere end ventet.

Til gengæld har Torm udloddet et udbytte på 1,80 dollar per aktie, svarende til en samlet udlodning på 169,8 mio. dollar.

Aktien stiger 0,6 pct. til 255,60 kr.

NEDSKRIVNINGER GØR ONDT PÅ ØRSTED

Ørsted skraber bunden af C25, efter at energiudvikleren har måttet foretage nye nedskrivninger i milliardklassen i andet kvartal.

Nedskrivningerne betyder et samlet underskud på 1678 mio. kr., hvor der var ventet et nettooverskud på 1596 mio. kr. af analytikerne.

Det er beslutningen om at droppe videreudviklingen af det grønne brændstofprojekt Flagshipone, der sammen med forsinkelser på havvindprojektet Revolution Wind er årsagen til nedskrivningerne på i alt 4,8 mia. kr.

Nedskrivninger var da også lige netop det sidste, markedet ville se fra Ørsted, pointerer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. Renset for nedskrivningerne var der nemlig tale om et fint regnskab.

Milliardnedskrivningerne tynger aktien med 7,2 pct. til 391,95 kr.

Hos Demant, der offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal sent onsdag, var bruttoresultatet i andet kvartal bedre end ventet. Resten af regnskabet var dog mere eller mindre kendt, da Demant 16. juli nedjusterede forventningerne og kom med foreløbige kvartalstal.

Nyt er det dog, at Demant vil restrukturere Epos, som fortsat forsøges at blive solgt, med en engangsomkostning på 400 mio. kr.

Demant falder 0,2 pct. til 265,40 kr.

ALM. BRAND OG FLS I RØDT

Forsikringsselskabet Alm. Brand kunne ikke følge med forventningerne i markedet i andet kvartal, hvor både forsikringsresultatet og nettooverskuddet haltede efter konsensus.

Til gengæld har selskabet igangsat et aktietilbagekøbsprogram på 150 mio. kr.

Skuffelsen tynger aktien, der falder 4,7 pct. til 12,17 kr.

Også FLSmidth slår bak efter sit regnskab, der var delvist kendt i forvejen. Her fastholdes de nyligt opjusterede forventninger, ligesom de kendte hovedtal bekræftes. Nettooverskuddet landede i kvartalet på 187 mio. kr., hvor analytikerne havde udset sig 219 mio. kr.

Aktien bakker 0,8 pct. til 351,20 kr.

ANALYSENYT TIL VESTAS OG ISS

Vestas stråler torsdag også i toppen af det danske eliteindeks, efter at selskabet har fået løftet kursmålet hos børshusene Carnegie og ABG, der i samme ombæring har løftet anbefalingen til "køb". Dertil har vindmølleproducenten offentliggjort en ordre på 285 megawatt i Australien.

Aktien stiger 2,0 pct. til 158,15 kr.

I modsat ende ligger ISS efter en sænket anbefaling hos Bank of America til "neutral" fra "køb".

Aktien falder 3,2 pct. til 123 kr.

.\\˙ MarketWire