Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Udsigt til stigninger fra start - detailkæmpe går til vejrs

15/8 13:52

Der hersker torsdag en positiv stemning på Wall Street forud for aktieåbningen, hvor detailkæmpen Wal-mart springer i vejret i kølvandet på et godt regnskab.

De ledende indeks ligger inden åbningen med plusser mellem 0,2 og 0,3 pct.

Inden åbningen venter dog en stribe nøgletal, som investorerne håber vil bekræfte, at den amerikanske økonomi fortsat er i god gænge, og at Federal Reserve kan begynde at sænke renten til september.

Onsdag landede betryggende inflationstal, der ikke viste negative overraskelser, og det var med til at sikre solide plusser. Det brede S&P 500-indeks steg onsdag 0,4 pct., ligesom Dow Jones vandt 0,6 pct. Nasdaq steg derimod kun marginalt.

- De seneste amerikanske inflationsdata bekræfter vores tese om en gradvis afkøling af den amerikanske økonomi, siger Mark Haefele, der er investeringschef hos UBS Global Wealth Management, til Bloomberg News.

- Det understreger, at Federal Reserve vil begynde at lempe pengepolitikken til mødet i september. Det giver et positivt bagtæppe for risikoaktiver, lyder det videre.

WAL-MART I VEJRET

Regnskabssæsonen kører videre i USA, og torsdag er der tal fra blandt andet detailkæmpen Wal-mart, mens netværksselskabet Cisco afleverede regnskab onsdag aften efter lukketid.

Hos Wal-mart har andet kvartal været stærkere end ventet, og det sender aktien i vejret med 6,9 pct. i formarkedet.

Wal-Mart solgte for mere end ventet i det forskudte andet kvartal, hvor især e-handelssalget brillerede - hvilket også afspejlede sig i et større end ventet resultat.

Omsætningen er i det forskudte andet kvartal steget med 4,8 pct. til 169,34 mia. dollar, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News ventede 168,46 mia. dollar.

Det sammenlignelige amerikanske salg eksklusive brændstofsalget blev på 4,3 pct. mod ventet 3,4 pct.

Indtjeningsmæssigt landede Wal-Mart en justeret indtjening per aktie på 67 cent, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 65 cent.

CISCO OVERRASKER MED PROGNOSE

Også Cisco har klaret det bedre end ventet i det skæve regnskabsår 2023/24, og det belønner investorerne med et plus på 5,9 pct.

Det er især forventningerne, der springer i øjnene. Cisco venter, at indtægterne i første kvartal vil ende i 13,65-13,85 mia. dollar, hvilket er mere end ventet blandt analytikerne. Det justerede overskud per aktie ses samtidig ende i 86-88 cent i perioden, mens konsensus her lyder på 85 cent.

For hele det nye regnskabsår er buddet, at salget vil lande i 55,00-56,20 mia. dollar, og det flugter i midtpunktet næsten med analytikerprognosen på 55,67 mia. dollar.

Derudover har traktorproducenten Deere leveret et solidt regnskab, hvor forventningerne til året bliver fastholdt.

Det vidner ifølge analytikerne om et robust marked for landbrugsudstyr og er med til at sende aktien op med 2,6 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire