Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Stærkt amerikansk detailsalg sendte renten op

15/8 17:01

Et sæt stærke tal for den amerikanske økonomi forsikrede torsdag investorerne om, at USA ikke er på vej mod en recession.

Til gengæld mindskede det også muligheden for, at den amerikanske centralbank kan finde på at sænke renten dobbelt på sit møde til september, og det sendte i sidste ende renten op.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede torsdag med en rente på 2,24 pct. Det var 8 basispoint højere end onsdag.

Foruden en uventet stor vækst i detailsalget, viste antallet af nytilmeldte ledige sig også mindre end ventet i den forgangne uge.

Ifølge Søren Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank, vidner torsdagens tal om, at investorernes frygt for en recession - og dertil forventningen til antallet af rentenedsættelser i år - er overgjort.

- Det kan vi også se, at investorerne efterhånden retter ind efter. I begyndelsen af august forventede investorerne mellem 5 og 6 rentenedsættelser inden nytår, men det tal er nu altså lige omkring 4. Vi forventer maksimalt der bliver tale om 3 styks, skriver han i en kommentar.

Det amerikanske detailsalg steg i juli med 1 pct., hvor der blandt analytikerne var ventet en stigning på 0,4 pct.

Der var også et par aktivitetstal i form af Philadelphia Fed-indesket og New York-indekset Empire State Manufacturing.

Førstnævnte viste en lille skuffelse i august, men New York-indeks gik lidt mere frem end ventet.

.\\˙ MarketWire