Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic har kurs mod ugeplus på over 40 pct. efter udbrud med mpox

16/8 10:13

Et udbrud med den smitsomme sygdom mpox har i ugens løb fået markedet til at kaste sig over aktien i Bavarian Nordic.

Udbruddet, der er startet i Den Demokratiske Republik Congo, har fået Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at erklære det for en global sundhedskrise.

Det danske vaccineselskab har som det eneste selskab i verden en vaccine, der er godkendt i USA og EU til behandling af mpox - tidligere kendt som abekopper.

Tirsdag modtog Bavarian Nordic en ordre på sin koppevaccine Imvanex fra EU's medicinalberedskab, Hera, på 175.420 doser.

Og i Kvistgaard er vaccineproducenten klar til at levere flere vacciner, hvis der skulle komme nye ordrer. Det fortalte Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel, til MarketWire torsdag efter WHO's erklæring onsdag.

Fredag har Bavarian Nordic oplyst, at man har indsendt nye data til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) med henblik på at få udvidet godkendelsen af koppevaccinen Imvanex til også at omfatte unge i alderen 12-17 år.

De kliniske data viser, at både effekten og sikkerhedsprofilen var sammenlignelig i unge og voksne.

En eventuel udvidet markedsføringstilladelse ventes i fjerde kvartal i år.

Dertil forbereder vaccineproducenten et klinisk forsøg, der skal måle immunresponserne og sikkerheden ved vaccinen hos børn i alderen 2-12 år.

Med stigninger på 12,4 pct., 7,8 pct. og et aktuelt plus på 12,6 pct. har Bavarian Nordic kurs mod en fremgang for ugen på over 41 pct. til 271 kr. Det er det højeste niveau siden slutningen af august 2022. Der er dog fortsat lang vej til rekordkursen 401,70 kr. fra 3. august 2022. Også dengang var det et udbrud med mpox, der satte skub i aktien.

.\\˙ MarketWire