Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten falder svagt på stille dag

16/8 11:58

Renten på det danske obligationsmarked falder roligt tilbage efter de seneste dages amerikanske nøgletal.

Onsdag landede en betryggende inflationsrapport og torsdagens detailsalg steg mere end ventet, og bekræftede investorerne i, at den amerikanske økonomi ikke er på vej mod recession. Til gengæld mindskede det også troen på antallet af rentenedsættelser i år.

Fredag er der kun få makrobegivenheder at tage højde for, da der fra USA venter nyt om boligmarkedet og tillidsindekset fra Michigan.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger fredag ved middagstid i 2,21 pct. Det er 3 basispoint under niveauet ved dansk markedslukning torsdag.

Dagens første vigtige nøgletal venter klokken 14.30, når både antallet af byggetilladelser og det påbegyndte boligbyggeri for juli offentliggøres.

Både antallet af byggetilladelser og det påbegyndte boligbyggeri ventes i juli at være aftaget en spids. For førstnævnte er ventet 1,333 mio. byggetilladelser i juli mod 1,353 mio. i juni, mens det påbegyndte boligbyggeri ventes på 1,425 mio. fra 1,454 mio. måneden før.

- Påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelserne fortæller om tilstanden i byggeriet og på boligmarkedet, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

- Tendensen har dog generelt været sidelæns siden 2023, og i forhold til niveauerne under corona bliver der bygge en del færre nye huse i dag. Det skyldes især de store renteforhøjelser, der har gjort det dyrere at finansiere husbyggeri, forklarer han videre.

Senere endnu venter en foreløbig opgørelse af Michigan-tillidsindekset for august. Her er ventet en lille forbedring til 66,9 fra 66,4 i juniopgørelsen.

.\\˙ MarketWire