Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Stærk aktieuge afsluttet med fjerde stigning i træk

16/8 17:48

Ugens serie af positive data fra USA sendte fredag de europæiske aktier i vejret for fjerde dag i træk.

Ugens amerikanske tal for inflationen, nytilmeldte ledige og detailsalget var alle med til at sparke investorernes frygt for recession til hjørne og overbevise handlerne om, at det er muligt for den amerikanske økonomi at lande blødt.

- Der er ikke meget i de kommende data, der kan afspore stemningen på kort sigt, vurderer Chris Weston, der er researchchef hos Pepperstone Group, til Bloomberg News.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et plus på 0,3 pct., hvilket samtidig gav den største ugentlige stigning siden midten af maj. I Tyskland gik det toneangivende DAX-indeks frem med 0,8 pct., mens det franske CAC 40 steg 0,4 pct. Det britiske FTSE 100-indeks hang i bremsen og faldt 0,5 pct.

Der var mere ro på regnskabsfronten fredag, og i stedet var det tyske Bayer, der tog fokus.

Kemikoncernen har fået medhold i en sag som led i et stort amerikansk søgsmål, der omhandler kræftrisikoen ved anvendelse af ukrudtsmidlet Roundup.

Medholdet rækker dog kun i begrænset omfang. I løbet af det seneste år er Bayer blevet idømt bøder i milliardklassen på grund af Roundup, og selskabet har ifølge Bloomberg afsat 16 mia. dollar til forlig.

Ikke desto mindre fejrede investorerne forliget ved at sende aktien op med 11,3 pct.


.\\˙ MarketWire